Прочитај ми чланак

Хтели „лаке ноте“ да искористе у СНС сврхе (ФОТО)

0

Јуче у послеподневним часовима сам примио позив од човека који се представио испред Месне заједнице којој припадамо и затражио мене, као управника Стамбене заједнице, да обезбедим излаз на кров и струјно напајање како би се могли поставити звучници, написао је Флоријан Балаж, управник једне зграде у Новом Саду, у Булевару ослобођења.

Наиме, како је он написао својим станарима од њега су из МЗ тражили излаз на кров уз образложење да Нови Сад и Београд организују акцију „релаксације људи у овим тешким временима“ и да ће пуштати „лаке ноте“ („На лепом плавом Дунаву“ и слично…) у трајању од пет до седам минута од 20.30 часова и то у наредно три дана.

– Пошто су ме већ много пута за време ванредног стања звали из Месне заједнице везано за разне хуманитарне акције: помоћ старим лицима, дезинфекција улаза, дезинфекциона средства и сл, сматрао сам ово као леп гест са њихове стране. На неки начин ову акцију сам сматрао као обавезу коју као управник СЗ морам испоштовати – казао је он.

Како он каже, није ни помислио да би се та акција могла претворити у политичке сврхе.

– Искрено верујући у добру намеру људи, испунио сам њихов захтев, откључао кров и обезбедио струјно напајање. Чак и обезбедио одлагање опреме за наредне дане. Иначе, хуман гест са моје стране била је одлука да изађем у сусрет бројним молбама станара нашег улаза и откључам кров за време полицијског часа како би могли да удахну свеж ваздух и на кратко се изложе Сунцу – прича он и додаје:

– Када сам чуо шта се заправо пушта са разгласа одмах ми је било јасно да сам био изманипулисан на најгори начин. Наравно, реаговао сам у складу са ситуацијом и одмах обуставио њихов план за данас и сутра.