Прочитај ми чланак

ХРВАТИ ПОНОВО ОТЦЕПИЛИ Војводину од Србије

0

Vojvodina - separatisti

Водитељ емисије „Отворено“ на Хрватској радио-телевизији Мислав Тогонал рекао је да ће Фронтекс доћи на границу Хрватске и Војводине!

Новинар који је раније ове године добио награду за Радијску особу године је на неки начин прогласио Војводину државом и навео да ће служба Европске уније према акционом плану усвојеном у недељу у Бриселу стићи на границе српске покрајине и његове државе.

– Фронтекс долази на хрватско-војвођанску границу, реч је о једној од бројних агенција Европске уније којој је задатак координација у наџору спољних граница – рекао је Тогонал.

То је први приметио и на друштвеним мрежама објавио професор међународних односа и националне сигурности на Факултету политичких знаности у Загребу Дејан Јовић.

Ипак, у прилогу који је уследио, новинарка Вања Вучковић је исправила водитеља емисије „Отворено“ и рекла да Фронтекс долази на границу Хрватске и Србије.

Подсетимо, хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је почетком године на прослави своје победе на изборима изјавила да ће се борити за права Хрвата у „Србији, Војводини и другим земљама“.

– Борићу се за права мањина у Хрватској и тражити да она буду што већа, али ништа мање нећу тражити ни за Хрвате у Србији и Војводини и у другим суседним земљама – рекла је Колинда на шта је добила велики аплауз.

Треба ли да верујемо да је поново реч о лапсусу?

Извор: informer.rs