Прочитај ми чланак

„Хитно срушити три нелегалне куће Томислава Николића“

0

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ обавестио је јавност да су активисти радикала, предвођени председником Извршног одбора и потпредседником Народне скупштине Вјерицом Радетом, пре неколико дана спречили рушење недовршене приватне породичне куће у насељу Ледине, општина Нови Београд.

Vojislav_Seselj_SRS_82fafc910c

Шешељ је истакао да се српски радикали залажу за поштовање закона, али да нема правичности, правног поретка и принципа законитости у држави у којој приликом кршења закона не дођу на удар прво највиши државни функционери, па онда обични грађани. Он је навео да никоме ништа не би смело да се руши у Србији док се не сруше три нелегалне куће Томислава Николића на Новом Београду у заштићеном појасу реке Саве, где је апсолутно забрањена било каква градња.

– Томислав Николић је своје куће сазидао на државној земљи коју је противправно узурпирао, а људи чију кућу су хтели да сруше су зидали на сопственој земљи. Нису прибавили грађевинску дозволу, а за то је одговорна Скупштина града која већ деценијама није донела детаљни урбанистички план, па не може да изда грађевинску дозволу за подручје Ледина, где постоје услови искључиво за индивидуалну стамбену изградњу – каже Шешељ.

– Српска радикална странка позива све грађане Србије који се нађу у сличној ситуацији да се организују, да обавесте српске радикале да им у томе помогну и да спрече рушење било ког објекта у власништву грађана док се не поруше приватни објекти Томислава Николића подигнути на државној земљи. Овакав вид грађанских протеста неопходан је да би се коначно успоставила правда и ефикасан правни поредак у Србији – завршава лидер радикала.