Прочитај ми чланак

ХИЛАРИ ће нам опростити што нас је тукла

0

Taci-Hilari-Klinton

Још увек се није стишала бура око доласка Тонија Блера и организовања његовог „деливери јунита“, а Влада Србије нам је приредила ново брукање.

Тачније, била је то Зорана Михајловић. Ваљда импресионирана тиме, што је добила прилику да у Њујорку разговара са Хилари Клинтон (!), ни пет, ни шест, него је једну од две особе, најодговорније за почетак бомбардовања Србије (прва је већ поменути Тони Блер), позвала да посети Београд.

Жестина са којом је Хилари Клинтон ударала по Србији у свакој прилици која јој се указала, помињање Срба у негативном контексту сваки пут када се обрела у Сарајеву, Загребу или Приштини, показују да она има проблем са нама. Она нас патолошки мрзи. Сада, вероватно ће и Зорана Михајловић и њен шеф држати срцепарајуће говоре подвлачећи како се треба окренути будућности. Нећемо живети у прошлости и подсећати се шта је Хилари Клинтон говорила и радила.

Као да патолошка мржња може да прође? Не може. Она остаје. И једини разлог због којег би Хилари Клинтон пристала да дође у Београд, јесте што бисмо тако потврдили оправданост свих њених досадашњих тврдњи. Замолили бисмо је да нам „опрости што нас је тукла“ и она би то великодушно учинила. Али, овде није у питању Клинтонова.

Већ Михајловићева. Са овим позивом, прешла је границу политичке пристојности. И уместо да Србима „Хилари опрости што их је тукла“, било би лепо да им се извини Зорана, што је једну оваку глупост учинила. А ако то не учини, онда мора сносити политичку одговорност. Јер, не може се пони

(fsksrb.ru)