Прочитај ми чланак

HELMCAST – БОРКА МИЛАНКОВ ЦРЕПУЉА Свако ко за УЧК каже ОВК, не мисли добро Србији!

0

Гошћа „Духовне трпезе“ ТВ Хелмкаст била је српско – швајцарска држављанка, бивши швајцарски дипломата, међународни стручњак за мир, антиглобалиста и учесник бројних антинато кампања Борка Миланов Црепуља, која више деценија живи на релацији Београд – Женева,.

У својој богатој каријери поред  рада у дипломатским мисијама (при ОЕБС-у, ОДИХР-у, УНХЦР-у, …) била је и посматрач на изборима на просторима некадашње СФРЈ у периоду од 1996 – 2002. године.

До 2012.године активно је била ангажована као саветник у Покрету 1389.

Због подршке и учешћа у протестима због хапшења српских патриота, 2009.године, провела је 10 дана у женском затвору у Забели.

У најновијем издању емисије „Духовне трпезе“,  коју води  Жане Живаљевић,  Борка Миланков-Црепуља говорила је о раду „Асоцијацију волонтера Швајцарска – Русија“ и о своја два сусрета са руским председником, Владимиром Путином.

Као борац за људска права и стручњак за медијски рат, Миланков Црепуља је емисији открила и  да је „успех сваког медијског рата – полуистина“, те тзато најоштрије критикује све оне који у Србији терористички УЧК зову ОВК:

„Припадници УЧК сами не крију своје симболе и униформе,  а то што се у Србији у колоквијалном говору прихваћен  енглески превод „Ослободилачка“ служи нашим медијима на част. Најмање што морају  српски медији да раде јесте да ствари називају правим именом: УЧК је УЧК а не никаква ОВК! То би сваки Србин морао да зна!“ – каже Борка Миланков Црепуља.

Анализирајући политичку и друштвену стварност у Србији, Миланков Црепуља указала је и  на бројне мане државне администрације, апелујући на одговорност као императив демократизације српског друштва.

А шта је још у емисији „Духовне трпезе“,  говороила госпођа Црепуља погледајте у видео линку горе.