Прочитај ми чланак

ХАРАДИНАЈ: Србија одговор добила 1998-1999, добиће га увек

0

Колмар -- Вођа бивше ОВК Рамуш Харадинај рекао је, после саслушања у суду у Колмару, да је захтев Србије за његову екстрадицију политички мотивисан и неоснован.

Ramus-Haradinaj-640x331

Он је поручио да је Србија „одговор већ добила“ 1998-1999. године.

„Они се не брину о жртвама или закону, јер их крше на сваком кораку, они само желе да искористе чињеницу да су чланови Интерпола, да ометају Косово, а одговор су једном добили 1998-999. и добиће га увек“, подвукао је он у изјави новинарима на албанском.

Француским новинарима је казао да није крив за оно за шта га терете српске власти и да се ради о политички мотивисаном захтеву.

Харадинај је оптужио премијера Србије Александра Вучића, Војислава Шешеља и председника Србије Томислава Николића да су предводили паравојне формације, а за Ивицу Дачића је рекао да је био „асистент Слободана Милошевића“.

„Суд није донео никакву одлуку данас. Одлука суда се очекује 2. марта“, рекао је Харадинај и додао да се нада да ће одлука бити донета раније, јер је, како је рекао, превише времена прошло.

Он сматра да је захтев за екстрадицију неоснован, као и да у њему нема ништа ново.

Да подсетимо, Апелациони суд у француском граду Колмару донео је одлуку да одложи доношење одлуке о изручењу бившег вође ОВК Рамуша Харадинаја Србији.