Прочитај ми чланак

ХАОС У ПОКС: Разгоропадио се СПО градоначелник Београда

0

ПОКС је данас поднео кривичну пријаву против бившег председника странке, Жике Гојковића, због фалсификовања службене исправе и злоупотребе положаја одговорног лица, чиме је обмањен државни орган, Министарство државне управе и локалне самоуправе, саопштио је ПОКС.

„Иако Гојковић зна да се печат налази у секретаријату где је увек и био и где му је место, он је министарству поднео захтев за израдом новог печата, јер је стари како је тврдио „изгубљен“.

Што се тиче седнице тзв. Главног одбора ПОКС коју је нелегално заказао бивши председник, Жика Гојковић, нема никакво правно дејство. То је закључила и Статутарна комисија ПОКС, која је једина валидна да решава правне ствари у странци.

Ова комисија у странци има улогу попут Уставног или Врховног суда у једној држави и њене одлуке су коначне.

Осим што није заказана на валидан начин, она није ни имала кворум за одлучивање, па су на њој били присутни и појединци који немају статус члана Главног одбора – изјавио је члан Председништва ПОКС Душан Радосављевић.

„Председништво ПОКС је већ раније заказало седницу Изборне скупштине за 3. јануар, према свим правилима и одредбама Статута странке и она ће тада и бити одржана, на којој ће бити изабран председник и руководство странке. Ту ће се видети шта легитимно изабрани делегати мисле, ко треба да води странку у будућности и у ком правцу“, изјавио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић, који има и највећи број одбора који су га подржали у кандидатури за председника.

„Гојковић је избегавао да сазове изборну скупштину и да је пролонгира за следећу годину, јер зна да нема подршку чланства, након свих афера које има. Када је Председништво сазвало изборну скупштину у складу са Статутом, он је сазвао за дан раније своју приватну скупштину, јер не сме да дође на легалну. Сарадња са ДСС се не доводи у питање и она се наставља у оквиру Српске коалиције НАДА, која има свог председничког кандидата др Милоша Јовановића“, изјавио је потпредседник ПОКС, Војислав Михаиловић.

Војислав је некад био перјаница Вука Драшковића и СПО градоначелник Београда у време режима Милошевића, а и Жика Гојковић је био истакнути СПО кадар, последњих година близак Вучићу кога снажно подржава и Вук Драшковић.