Прочитај ми чланак

ХАОС У БУДВИ ДФ остаје без власти, за одборника-прелетача тврде да је био отет и..

0

Полицијске снаге обезбеђују простор где се налази монтажни шатор у ком се одржава данашња седница СО Будва.

Како је саопштено, у шатор могу ући само одборници и новинари.

Foto: Youtube/Portal Radio Televizija Budva

Лидер будванских Демократа, Мијомир Пејовић је затражио да седница Скупштине општине Будва на чијем дневном реду је разрешење градоначелника Будве, Марка Царевића (Демократски фронт), буде одложена јер је, како је рекао, независни одборник Стеван Џаковић био дрогиран и отет.

Седници је претходио хаос зграде Општине где је интервентна јединица покушала да растера окупљене грађане.

Градски менаџер, Мило Божовић је током сукоба с полицијом рекао да полиција нема овлашћење и рекао грађанима да уђу у зграду Општине.

Након тога је дошао Царевић који је био на састанку са једним од лидера Демократског фронта (ДФ) Андријом Мандићем и рекао полицији да се склони и да их пусти да раде.

Царевић је казао је да је ово окупација и да неће пристати да раде док је оклопљена полиција око скупштинске сале.

Царевић је тражио и број директора Управе полиције, Веселина Вељовића.

Полиција је свуда око импровизоване скупштинске сале и легитимише све који намеравају да приђу импровизованој сали.

Демократски фронт је пре два дана упозорио да “ДПС заједно са Црногорском и независним одборником Стеваном Џаковићем има план да брутално кршећи закон, статут и пословник одржи паралелну квази-седницу у Будви и на тај начин покуша да смени актуелну власт”.

Будванске Демократе упозориле су да је на сцени противуставно и противзаконито прекрајање изборне воље грађана Будве и отимање власти.

Према речима Драгана Краповића, посланик и координатор Демократске партије социјалиста (ДПС) за Будву, Андрија Николић, био је у петак у затвореном хотелу „Блуе стар“.

„Тамо је био и председник ДПС Будва Предраг Јелушић. Они су отели, киднаповали Стевана Џаковића, јер га не могу препознати на јучерашњи дан. Ово је недопустиво. Морам рећи да је Џаковић пуних три и по године овај град држао као таоца и на најбруталнији начин нас уцењивао. Питам да ли је Џаковић исто тражио од ДПС усвајање отворених листа. Они су у могућности да то одмах ураде. Он је отишао са њима и покушава, што је недопустиво да се узме глас опозиционог ДФ и понети га ДПС. То се не ради. Поштено је било рећи да му ови људи не ваљају и да врати мандат”, навео је.

Иначе, у готово свим деловима Будве осванули су леци са политичком “умрлицом” независног одборника Стевана Џаковића, некадашњег одборника Покрета за промјене, чији је глас пресудан за смену градоначелника Марка Царевића и председника парламента Крста Радовића.

ДФ је још раније позвао Џаковића да врати мандат који је добио са њихове листе.