Прочитај ми чланак

Хаос у Белој кући: Харадинај тражи одбијање споразума, Американци му прете?

0

Приштина - Неколико сати пре потписивања споразума Београда и Приштине у Белој куц́и тензије прави Рамуш Харадинај који тражи одбијање споразума, пише Газета експрес

Американци упозоравају на санкције против њега.

© Фото: www.facebook.com/Ramush1Haradinaj

Очекује се да ц́е данас бити потписан споразум између Приштине и Београда у Белој куц́и, под надзором америчког председника Доналда Трампа.

Преостало је око три сата до Трамповог састанка са косовским премијером Хотијем и председником Србије Александром Вучиц́ем, постоји напетост унутар косовске делегације у Вашингтону, коју предводи премијер Абдулах Хоти.

Газета експрес сазнаје да лидер ААК-а Рамуш Харадинај, који је део владине коалиције, врши притисак на Хотија да не потпише споразум.

Према Харадинају, споразум, о којем су се стране вец́ договориле, не би требало да буде потписан.

Алијанса за будућност Косова (ААК) Рамуша Харадинаја саопштила је данас да се не слаже са једном тачком споразума који треба да данас у Вашингтону потпишу делегације Београда и Приштине у присуству америчког председника Доналда Трампа.

Газменд Сиља, из Алијансе није прецизирао о којој је тачки реч и шта она предвиђа, али је за пориштинску Коху рекао да та партија „неће дозволити да било ко други управља делом територије Косова“.л

Он је тако донекле појаснио вест „Газете експрес“ да Харадинај врши притисак на косовског премијера Авдулаха Хотија да не потпише споразум.

„Ни на кога не вршимо притисак. Залажемо се за одбрану уставности Косова“, поручио је Сиља.

Американци су у међувремену упозорили да ц́е свако ко се успротиви налогу имати Сједињене Државе против себе.

У међувремену, Хоти је спреман да потпише споразум, који је договорен у јучерашњим разговорима, који су такође одржани у Белој куц́и.