Прочитај ми чланак

Група предвођена СНС функционером колима блокирала кућу пољопривредника

0

Пољопривредник Јован Јованов из удружења „Сложни Пидиканци“ из Баваништа, који су данас блокирали улаз у Панчево из правца тог села каже за Н1 да полиција није реаговала на пријаву да је неколико људи колима блокирало прилаз његовој породичној кући у Баваништу. На на снимку разговора с полицијом, који нам је доставио, чује се да му полиција обећава да ће послати патролу – када је буду имали.

Пољопривредник Јован Јованов из удружења „Сложни Пидиканци“ из Баваништа, који су данас блокирали улаз у Панчево из правца тог села каже да полиција није реаговала на пријаву да је неколико људи колима блокирало прилаз његовој породичној кући у Баваништу. На на снимку разговора с полицијом, који нам је доставио, чује се да му полиција обећава да ће послати патролу – када је буду имали.

Јованов је раније данас снимио групу људи која се налази испред његове куће, и која је аутомобилима блокирала прилаз дворишту. Према његовим речима, окупљене предводи Драган Шљивовачки, локални функционер Српске напредне странке (СНС).

У кући пољопривредника налази се болесна деца са температуром којима је онемогућен излазак из куће.

Јованов се у више наврата обратио полицији, како оној у Панчеву, тако и локалној полицијској станици.

Међутим, како се чује на снимку који нам је доставио, полиција му поручује: „У много смо великом хаосу“.

„Чим будемо имали слободну патролу послаћемо“, поручио му је полицајац.

На инсистирање Јованова када ће то бити и подсећање да је звао и пре сат времена, полицајац понавља: “Ми немамо кога да пошаљемо. Чим будемо имали, послаћемо (…) Може то да буде за два минута, може да буде за пола сата“.

У међувремену, припадници полиције опколили су пољопривреднике у Баваништу и обављају информативни разговор са њима, а код батинаша не прилазе!

Протести и блокаде саобраћаја које организују пољопривредници одржани су данас у најмање седам градова у Србији, незадовољни јер држава није испунила оно што је обећала након мајских блокада.

Протест је претходно најављен МУП-у, а како су рекли пољопривредници, полиција константно зауставља учесника протеста из Падине, Ковачице и Црепаје, али и пописује све тракторе који су кренули у Панчево на протест.

Једна од локација која је блокирана је Рафинерија нафте Нови Сад, а Милета Сланкаменац, једна од пољопривредника, рекао је да чекају Министарство пољопривреде да одреагује, а на блокадама праве смене. Иако каже да могу да остану ту до Ускрса, ако виде да стоје „џабе“, радикализоваће протест. И у Зрењанину су пољопривредници решили да остану колико год треба, јер су у поподневним часовима почели да припремају шатор насред пута.