Прочитај ми чланак

ГРУПА ГРАЂАНА ШТА РАДИТЕ БРЕ:Хитно решити проблем с паркингом код Клиничког центрa

0

БЕОГРАД - Група грађана "Шта радите бре - Марко Бастаћ" која учествује на предстојећим изборима у Београду, оценила је данас да је неопходно да се хитно реши проблем са паркингом у зони Клиничког центра Србије (КЦС) и додала да се то питање тиче великог броја грађана јер мањак места у околини те здравствене установе ствара свакодневне гужве.

„Сви који су макар једном имали потребу да колима стигну до КЦС-а знају колико је тешко, а некада и немогуће наћи паркинг. Нису ретке ситуације када и болничка кола због закрчености саобраћаја остају заглављена у колонама. Овај проблем даље се одражава на колапс у свим околним улицама, од Кнеза Милоша па до Славије“, рекао је кандидат за одборника те листе Бранислав Вуковић.

Како се наводи у саопштењу, Вуковић је додао да до сада ниједна власт није покушала да уради било шта конкретно по том питању а да су подаци о броју запослених и пацијента који свакодневно долазе у тај део града доступни и да не би требало да буде тешко да се направи план који би то стање поправио.

„КЦС је највећа здравствена установа у југоисточној Европи, отворен је 24 сата дневно и сваког дана прими хиљаде људи. У циљу најхитнијег решавања саобраћајног колапса који отежава рад свим запосленим у КЦС и угрожава здравље пацијената, ми би са позиције градске власти увели гараже на спрат, које ће смањити притисак на ове улице. Такође, оспособићемо паркинг испод Мостарске петље и обезбедићемо ‘шатл превоз’ запосленим здравственим радницима и пацијентима“, рекао је Вуковић.