Прочитај ми чланак

Грогиран Вучић у Хит твиту, демонстранте назвао бешчаснима: Не дам прелазну Владу!

0

Ново трагикомично гостовање на геноцидном Пинку посрнулог диктатора.

У нокдауну, Александар Вучић покушава још једним испирањем мозга на националној фрекфенцији да умањи штету која је овог викенда кулминирала фијаском на контрамитингу и новим масовним народним протестом.

Поново је увредио све људе који протестују назвавши их бешчасним, јер „то раде у сред велике трагедије“, а поновио је и да док је жив неће пристати на прелазну Владу и на смену Бате Гашића.

„Рекао сам да ћу се сам повући са политичке сцене када будем разумео да је довољно, да је доста и да немам више енергије или снаге коју сам имао. Они ме неће победити“.

„Никад нећу устукнути пред насилницима нити ћу их се уплашити. Ни кад су њих петорица дошла у Председништво да ме туку, изашао сам сам пред њих“, рекао је Вучић, додуше заборавио је да каже да је пред њих изашао са четом припадника Кобри.

Рекао је да се Курти радује протестима у Београду. То је ваљда онај исти Курти који му је послао и аутобусе и Шиптаре да дођу на СНС контрамитинг.

– Да ме убијете? Па можете, то вам је најлакши начин, јер ја вам потисати прелазну владу док сам жив нећу. Једини начин да добију нешто без избора је да ме убију.“

Затим је покушао да себе испинује као некаквог новог Слободана Милошевића, играјући на подршку коју је он имао међу одређеним делом становништва.

– Нисам им мета ја, него Србија – готово је цитирао Вучић чувену Слобину реченицу.

Посебно се побунио против тога што је Милошевић испоручен странцима на Видовдан. Нешто предосећа?

– Шта смо тиме добили, катанце на фабрикама – рекао је вечерас Вучић. 

Рекао је „предали су Милошевићеву главу онима који су нас бомбардовали“. Прећутао да је за саветнике узео Шредера и Блера, а Клинтону дао два милиона долара.