Прочитај ми чланак

Гренел о Генералштабу: Коштаће милијарду долара, биће мост пријатељства са САД!?!

0

"Пројекат 'Генералштаб' је инвестиција од милијарду долара. Постоје три пројекта", каже Ричард Гренел, бивши специјални изасланик САД за дијалог Београда и Приштине.

„Један од три пројеката је у Београду. Дакле, ово ће бити невероватни луксузни пројекат мешовите употребе са пет звездица. и биће светске класе“, наводи Гренел за „Блиц„.

На питање какве би користи Србија имала од овог пројекта, наглашава да је реч о огромној инвестицији.

„Дакле, пројекат светске класе биће у Београду од америчких инвеститора, међународних инвеститора. У питању је пословни простор, станови и хотел са пет звездица. Направили смо мост који ће обележити првобитног архитекту пројекта и симболику пријатељства са Западом. Меморијални комплекс ће се градити кроз конкурс – затражићемо од појединаца да доставе предлоге за спомен – обележје. То ће бити начин да се гледа у будућност и изгради мост пријатељства и обнове“, каже он.

Када је реч о датумима почетка изградње, Гренел објашњава да то зависи од коначних дозвола.

„То зависи од коначних одобења. А онда се надамо у наредне две године. Дакле, пословни и јавни простор, станови, хотел и меморијални центар“, истиче Гренел и додаје да је Београд данас један од најузбудљивијих и најживљих градова на свету.

„Ово је прилика да амерички инвеститори преуреде бивши Генералштаб  Владе Југославије и симболизује огроман напредак који је учињен у залечењу рана из прошлости. Овај пројекат претвориће симбол претходног сукоба у мост пријатељства и обнове“, закључује Ричард Гренел.