Прочитај ми чланак

Градоначелник НС: Ана да разговара с Центром,да се створе услови да јој врате децу

0

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић упутио је јутрос апел Ани Михаљици, којој је Центар за социјални рад из тог града одузео троје малолетне деце, да дође у ту институцију на разговор, како би се створили услови за доношење одлуке која ће бити у интересу деце.

Градоначелник је за телевизију Прва рекао да треба да „поразговарају“, да би се испунили, како је навео, „елементари услови како би деца могла да се врате мајци, да живе заједно, али само да се обезбеде елементарни услови за живот те деце“.

Навео је да је Центар за социјални рад морао да реагује и привремено измести децу, након пожара у стану у коме је живела та породица, јер је простор био неуслован за живот.

Градоначелник је додао да су деца добро и на сигурном, као и да су под надзором Центра за социјални рад, додајући да мајка има право да их виђа, што је и чинила.

Говорећи о протестима због тог случаја, Ђурић је упутио апел јавности да се „смире страсти“ и позвао да се проблем решава разговором у институцијама, а не протестима.

„Једино могу да апелујем на јавност да се смире страсти и да пустимо органе да раде свој посао. Мислим и на Центар за социјални рад, мислим и на Тужилаштво… Они у међувремену протестују испред суда у Новом Саду. Не знам колико може да се ради под таквим притиском“, додао је Ђурић.