Прочитај ми чланак

ГРАЂАНСКИ ФРОНТ: Наручена хајка против Јове Бакића, након изјава Александра Вучић

0

Грађански фронт осудио је данас полицијско саслушавање социолога Јове Бакића и оценио да се ради о "нарученој хајци" против њега.

„Посебно је узнемирујуће што до овога долази непосредно након изјаве председника Александра Вучића у којој се професор Бакић означава као насилник и стога као легитимна мета синхронизованог полицијско-медијског прогона“, навео је Грађански фронт у саопштењу за јавност.

Оцењује се да је то још један у низу примера притисака на слободу мишљења и говора у Србији, о којима јасно говоре и Фридом хаус и Европска комисија у својим најновијим извештајима.

„Главни генератор насиља у Србији је управо режим који прогони и застрашује слободномислеће и критички настројене појединце и организације. Захтевамо да се хајка на доктора Бакића под хитно обустави и да се представници извршне власти суздрже од изјава којима се угрожава независност правосудја, а слободномислећим градјанима цртају мете на челу“, пише у саопштењу.

Јово Бакић је члан Грађанског фронта, коалиције 12 локалних организација.

Грађански фронт чине Не давимо Београд, Покрет слободних станара из Ниша, Локални фронт из Краљева, Локални фронт из Ваљева, Локални фронт из Власотинца, Само јако из Младеновца, Критична маса из Куле, Локална алтернатива из Врбаса, Покрет Јасно и гласно из Пожаревца, Иницијатива за Пожегу, Градјански преокрет из Зрењанина, Само локално из Бечеја.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!