Прочитај ми чланак

Готово је:Бошко и Двери одржали последњу конференцију за медије у Скупштини Србијe

0

Председник Двери Бошко Обрадовић оценио је да су посланички мандати Двери почели одбраном изборних резултата, а да је мандат завршен одбраном Устава, закона и демократије у Србији.

Он је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије указао да је тачно четири године од када су посланицима верификовани мандати и оценио да су Двери поштено одслужиле свој мандат, да су примале све грађане који су им се обраћали и били на свим протестима.

Обрадовић је истакао да су посланици Двери били међу најактивнијим посланицима, а да су последњих годину и по дана бојкотовали седнице Скупштине, јер се у пленуму изгубио сваки смисао.

„Скупштина више није Скупштина, нема парламентарне дебате, понижена је улога народног посланика“, поручио је Обрадовић.

Он је оценио да су Двери унеле другачију политику и поглед у свет у Скупштину Србије. Обрадовић је додао да Скупштина није усвојила ниједан предлог Двери и да су њихови предлози блокирани да уопште дођу на дневни ред.

Истакао је да за Двери избори 21. јуна „не постоје“ јер за њих не постоје никакви услови и позвао све грађане Србије који „држе до личног достојанства“ да не изађу на изборе и не дају легитимитет овој власти. Додао је да они неће дати ни чланове бирачких одбора, који им следују као парламентарним странкама, али да неће остати неми и на крају процеса ће рећи своју реч о својим даљим корацима.

Он је рекао да неће признати резултате лажних избора, лажну Скупштину и лажну Владу коју год да изабере и да ће то водити у ванредне парламентарне изборе.

Према његовим речима, Александар Вучић више није важан и Србија тражи промене, а опозиција мора да одговори грађанима на питање „ко сте ви који претендујете да будете власт“.

Он је рекао да је политика Двери да буду тачка окупљања, а не раздор и да је њихова рука пружена, али да је потребно користити све мере грађанске непослушности како би се указало на лоше стање демократије.

Обрадовић је будућим посланицима поручио да је илузија да ће нешто моћи да ураде у „лажном парламенту“ и показао своју нову књигу „Криминални кругови“ о, како је рекао, криминалу и корупцији у врху власти.