Прочитај ми чланак

„Господин“ Брнабић: Двери су фашисти! Бошко: Деда и преци ти се борили за нацисте?

0

Бурна расправа водила се на данашњој седници Скупштине Србије између премијерке Ане Брнабић и посланика Двери Бошка Обрадовића, Ивана Костића и Борка Пушкића, у којој је председница Владе названа "господином" након што је овај покрет окарактерисала као неофашистички. Расправа је завршена тако што је посланицима Двери председник парламента Владимир Орлић изрекао опомене.

Након расправе са председником Двери Бошком Обрадовићем, Ана Брнабић је рекла:

„Мени је јасно какав сте ви покрет и каква је ваша животна филозофија, неофашистичка додуше, с којом се ја дубоко не слажем и никада није пролазила у Србији. Колико год цокћете, то је политика чистих гена и то је фашизам и расизам, не знам зашто одмахујете главом пошто је председник ваше странке рекао да је то фашизам и расизам.“

Јасно је да су Двери дирнуле у осиње гнездо и у велики бизнис „господина“ Ане Брнабић са увозом гена, али и у агенду Клауса Шваба.

– Уследио је одговор Бошка Обрадовића на конференцији за медије, с обзиром на то да су усташоиди из СНС у улози председавајућег скупштине опозицији искључили микрофоне и изрекли опомене.

Желимо да укажемо на крајње некоректно и безобразно понашање председника Владе Републике Србије Ане Брнабић, која је на једну веома озбиљну, одговорну и конструктивну економску критику буџета за 2023. одговорила називањем Двери неофашистичким покретом.

Ми, антифашисти и потомци српских антифашиста, никада нећемо дозволити да нас било ко вређа и тако назива. То је за нас питање части. То посебно нећемо дозволити Ани Брнабић која још увек није одговорила на питање да ли су њени преци били на страни нацизма у Другом светском рату.

Уместо да председавајући упозори и казни председника Владе због вређања народних посланика и Посланичке групе Српски покрет Двери-Патриотски блок, председник Народне скупштине који није био у сали када се ово вређање догодило, кажњава опоменама три народна посланика Двери која су узела у заштиту своју и част Србије. Позивамо председника Народне скупштине др Владимира Орлића да повуче изречене опомене, а председника Владе да пружи извињење свим члановима и присталицама Српског покрета Двери који су увређени њеним клеветама – рекао је Обрадовић.