Прочитај ми чланак

ГОДФРИ као члан СНС-а: Дивим се раду Вучића и Брнабићке

0

Дивим се раду председника Вучића и премијерке Брнабић који се труде да унапреде и да повежу људе на Западном Балкану и САД подржава идеју "мини шнегена". Верујемо да ће се подстаћи иневстиције у саобраћају, инфраструктури - изјавио је амерички амбасадор Ентони Годфри гостујући на телевизији Хепи.

Годфри, осим што се диви српским кулинарским специјалитетима, исказао је своје дивљење и према раду председника Вучића и премијерке Брнабић и за њих је у свом гостовању код Миломира Марића имао само речи хвале.

Foto: Printscreen

Годрфри је додао да је економска сарадња „у срцу“ онога на шта се фокусирао амерички званичник Ричард Гренел.

– Он верује да можемо да покажемо људима у Приштини и Београду економску вредност сарадње и онда ће бити више подршке за тешке политичке одлуке које треба да се донесу – рекао је Гренел.

Пажња је, каже, усмерена ка томе да се покуша да се омогући привредама Београда и Приштине да имају тешње везе и зато се толико инсистира да се укину царине, јер је, по његовој оцени, то је велика препрека да се дијалог покрене унапред.

– Милслимо да је велика улога на приватном сектору, не само у томе да Београд и Приштину зближи већ и у борби против ковида 19 – истакао је амбасадор коме је коронавирус постао разлог за борбу иако је на парламентарним изборима позивао да сви изађу на гласање упркос епидемији.