Прочитај ми чланак

„Г**нару одвратни“: Брнабић ПСУЈЕ посланика у Скупштини! (ВИДЕО)

0

Премијерка Србије Ана Брнабић поново се нашла у центру пажње због срамног понашања.

Наиме, на самом крају данашње седнице, премијерка је одговорила на говор Мирослава Алексића, а по завршетку говора, очигледно не схватајући да је микрофон и даље укључен, ОПСОВАЛА народног посланика Мирослав Алексића.

– Г**нару један одвратни – поручила је Брнабић.

Зашто се премијерка изнервирала?

Мирослав Алексић је овог пеwтка на седници подсетио је премијерку Србије на фотомонтажу коју је објавила на Твитеру.

– Ова фотографија је ваша, госпођо премијерко. Смејете се и ви, и Александар Вучић и Синиша Мали, са широким кезом. Није тачно да људи не подносе оставке, подносе широм Европе и света за много мање трагедије. Ви сте се јуче понашали као да сте на пријемном за глуму. Све време је било обиље политиканства и неистина… Само да бисте рекли да је све у реду и да све то ради нека „зла опозиција“ – рекао је он.

Алексић је навео пример заменика Ангеле Меркел, Армина Лашета, који је поднео оставку због тога што је објавио фотографију на којој се смејао у тренутку кад су једну регију Немачке погодиле поплаве.

– Насмејао се као ви за жртве, али је поднео оставку. Кажете да није људски и коректно тражити да неко поднесе оставку у оваквој ситуацији. Не говорите истину, а ево ја ћу вам потврдити да не говорите истину – рекао је Алексић, а затим је пустио говор Александра Вучића из доба кад је био опозиција.

Пустио је кратки исечен снимак из говора Александра Вучића у коме тражи оставку Ивице Дачића.

Реч је о говору из времена док је лидер Српске напредне странке и председнички кандидат био Томислав Николић, чија се фотографија види иза младог Вучића. Дачић, садашњи министар спољних послова, у време овог Вучићевог говора био је министар унутрашњих послова.

У једном тренутку почела је расправа између премијерке Брнабић и Дарије Кисић с једне стране и Алексића с друге стране. Кисић је реагујући на говор Алексића поручила да би требало да га буде срамота, након чега ју је Алексић подсетио да је министарка за бригу о породици. Током говора Алексића негодовала је министарка правде Маја Поповић, јер ју је Алексић питао шта је урадили тужилаштво да спречи оно што се догодило у Младеновцу и зашто раније није процесуиран убица ако је постојала основа.

– На све ове ствари ви одговарате бахато, безобзирно и искључиво се обраћате вашим медијима. Кажете да нисте криви ништа, да је крив неко други, ситуација у друштву.. Као одговор кажете да ћете да направите митинг који ће бити ‘највећи у историји’. Какав митинг, људи? Па мртва су деца. Је л’ мислите да ови људи овде долазе од силе, да их терају стране службе и опозиционари? Не, не долазе они због опозиционара, већ због своје деце и своје будућности – рекао је Алексић и додао:

– А знате шта ви радите као одговор? Уместо да поднесете оставке, ви кажете да нема аутобуса за 26. мај за екскурзије, отказују се. Не могу деца да иду на екскурзије, јер мора 2.000 аутобуса да дођу за Београд. Геронтолошки центри праве екскурзију да дођу 26. маја у Београд. Све општине, сва јавна предузећа и министарства имају квоте и задатке. Разрезали сте им свима. Па вам је то мало, па ћете да доводите не знам одакле, Македоније и из Мађарске.

– Све живе уцењујете, који год имају уговор у јавном сектору и притискате их да дођу ту под претњом да ће изгубити све. Па ви ове грађане држите у гету. Приватницима налажете да морају да пошаљу одређени број људи под претњом да ћете им послати инспекције и да ћете их кажањавати. Тако правите митинг. Хајде позовите и ви, госпођо Брнабић, Вучић, Бата Гашић… Позовите људе као и ми преко медија, друштвених мрежа. Да видимо колико ће људи да вам дође без притисака, плаћања, аутобуса и свега осталог. Хајде, урадите то – поручио је Алексић.