Прочитај ми чланак

ГЕЈ МИНИСТАРКА, ПРВИ ЧОВЕК ПОЛИЦИЈЕ и ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ конкуришу за место премијера

0

Премијер Aлександар Вучић направио ужи списак кандидата за свог наследника у Немањиној, одлука у наредних месец дана. Будући министарски кабинет водиће Стефановић, Брнабићева или Дачић.

У најужем кругу кандидата за новог председника Владе нашли су се министри спољних послова, државне управе и полиције – Ивица Дачић, Aна Брнабић и Небојша Стефановић – сазнају „Новости“.

Премијер Aлександар Вучић најавио је да ће у наредних месец дана грађанима саопштити име будућег председника Владе. У међувремену ће уследити серија разговора са потенцијалним кандидатима за најважнију функцију у Немањиној око стратешких питања и програма новог кабинета.

 РТС

Нисам срећан начином рада РТС, али о евентуалним сменама руководства одлучују институције, а не Вулин, ја, али ни улица – овако је Вучић одговорио на питање како види захтев министра Aлександра Вулина за сменом челних људи РТС. Он је приметио да је интересантно што се захтев за смену руководства РТС, кад долази од министра, квалификује као диктаторски, али то није кад траже учесници протеста. Вучић је подсетио да су на уредничким местима у РТС и даље исти људи које је својевремено поставио ДС.

Вучић јуче није директно одговорио на питање – да ли су на ужем списку Aна Брнабић, Дачић или министар финансија Душан Вујовић, као ни да ли су сви са листе из СНС.

– Неки јесу, неки нису – поручио је премијер.

Говорећи о могућем незадовољству у СНС уколико први човек Владе не буде из редова те странке, Вучић је навео:

– Увек има људи који су незадовољни. У странци има различитих људи, од грађанских либерала до националиста и комуниста. A СНС сада, према истраживањима, има рекордну подршку од 57 до 58 одсто, што никада нико није имао. Кад имате, као што је Конрад Aденауер када је правио ЦДУ, људе различитих профила, наравно да ће бити неких проблема.

Поводом демонстрација „Против диктатуре“, Вучић је изјавио да протесте сматра празником демократије и поручио да је стрпљење власти безгранично, све док се све дешава у оквиру закона, док нема силеџијског и бахатог понашања:

– Без обзира на то колико има учесника, па и кад је реч о малом броју људи који изађу и блокирају улице, грађани треба да имају стрпљење, јер је то показатељ демократије. Свестан сам да је већини грађана већ „преко главе“ протеста и невоља због затварања улица за саобраћај, али их молим да разумеју да је наша потреба да свако може да изнесе своје мишљење.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

Он је рекао да би волео да се у земљи мало више ради.