Прочитај ми чланак

„Где су наши милиони Мали, Брнабић, Стајићу, куме Петровићу, Телеком…?“

0

Александар Вучић ушао је у авион са фудбалским репрезентативцима Србије пред полазак за Португал и обећао премију од милион евра, који ће играчи расподелити. Прострујала је кроз јавност информација да су они одлучили да све проследе у хуманитарне сврхе, што није јавно озваничено.

Многи играчи често донирају у хуманитарне сврхе, промовишу хуманитарне акције, а често не желе да се зна да донирају и колико донирају, сматрајући да се тиме не треба разметати.

То зна и Данило Икодиновић, па је због тога имао шта да каже.

„Драма је била јер су фудбалери добили 1 милион € за пролаз на СП. ‘Наших пара’. Није драма кад је километар аутопута 12-15М€ (иначе је 3-5-7М), није драма кад Миленијум тиму дају за било који посао 50-70М€, притом не ураде скоро ништа (то је њихова фирма, њима иду “наше паре”).

Чије су све то паре? Паруштине! Ово што сам навео су само неколико ситних послова како узимају МИЛИОНЕ “наших пара”. Да не говорим о разним Малим, Брнабићима, Стајићима, Петровић кум, Телеком и Премиер леагуе (100 милиона по сезони, цела Европа плаћа 10-20 милиона). Тај милион фудбалерима, милионерима, који су смешни по питању богатства наспрам наведених презимена, и притом су цео свој живот посветили свом послу, је проблем. Зато нас и ј… као овце 10 година и још ће док ми мекећемо због људи који су паре заслужили, а олоши се смеју.

Волео бих да видим податак колико су милиона дали фудбалери до сада у хуманитарне сврхе, а колико фирме њихових мафијаша. Зашто се не запитамо због чега хуманитарна организација којој је уплаћено до сада преко 50 милиона евра не објави где су тачно потрошене све паре? Смета 1 милион спортистима.

Срам нас било! Јад и беда колико достојанства немамо! Дајте што више нетраспарентних хуманитарних организација, фирми које узимају десетине милиона од државе и ништа не раде, градитеља који граде у националним парковима десетине хиљада квадрата. Лаку ноћ добри људи“, написао је Икодиновић.