Прочитај ми чланак

ГДЕ СМО ОНО СТАЛИ? Конкурс за српске министре

0

vucic-krstic-vlada-T-nenad-milosevic-1

Обавезе кандидата по ступању на функцију су: гледање утакмица фудбалског клуба „Бајерн“, уз похвалну анализу рада Пепеа Гвардиоле, уручивање папирних марамица и осталих убруса потресеним представницима јавног сектора, нејављање на телефон…

На основу изборне воље народа, те самим тим и накнадне добре воље будућег координатора извршне власти у оснивању, расписује се конкурс за празна, полупразна и још неиспражњена места министара у Влади Србије.

VOJA-zanetic
О АУТОРУ

Војислав Жанетић рођен је нешто пред почетак треће трећине двадесетог века (1963) у Београду, главном граду неколико непостојећих и једне одскоропостојеће државе.
Писао је за Индексово Позориште, Дневни Телеграф, Европљанин и Нин, а за Вечерње новости – од априла 2007. – пише на другој страни, сваке друге недеље.
Пошто је ово писање углавном намењено одраслима који читају новине, ради равнотеже објавио је, поодавно, и једну књигу за децу – “Бића о којима мало знамо”.
Опробао се и као контроверзни бизнисмен: сувласник је и креативни директор маркетинг агенције МОСАИЦ.
Током година рада прикупио је и неколико награда из новинарства и оглашавања.
Државна или црквена одликовања, као и званична друштвена признања ничим није заслужио, па их није ни добио.
Ако буде водио рачуна о свом здрављу, пазио приликом учествовања у саобраћају и избегавао стресове, уз још мало среће живеће до своје 88 године – као неки његови претходници, нешто славнији у области живљења.

Кандидати ће бити распоређени на позиције у постојећим министарствима, као и у евентуалним новоформираним, као што су, на пример: Министарство за задуживање и испуњавање изборних обећања, Министарство за медијско објављивање истрага и притварања, Министарство за политичку лустрацију и пословни свилен гајтан, Министарство за преламање до викенда, као и Министарство за некоординирано и спонтано одређивање наследника Тита и Милошевића.

Кандидати могу бити чланови владајуће партије, а ако нису, могу то бити и после.

Обавезе кандидата по ступању на функцију су:

*гледање утакмица фудбалског клуба „Бајерн“, уз похвалну анализу рада Пепеа Гвардиоле.

*уручивање папирних марамица и осталих убруса потресеним представницима јавног сектора, субвенционисаних инвеститора, приватног бизниса, банака, спортских клубова и осталих потеницијалних корисника државног буџета, а у циљу исказивања разумевања за тешко финансијско стање на њиховим рачунима.

*нејављање на телефон свима онима који нису успели да издејствују аудијенцију из претходног параграфа.

*организовање медијског извештавања о раду Министарства којим ће примљени кандидати руководити, са посебним акцентом на откривање афера из рада претходника, а посебно оних претходника који нису у владајућој коалицији, под условом да има промене Устава, па самим тим и коалиције.

*организовање било какве активности Министарства, а које ће позитивно одјекнути у Влади наклоњеним медијима. Уколико такве активности нема – спречавање било какве активности која би потенцијално и на било који замисливи начин могла негативно да одјекне у другим медијима. Ако други медији не постоје, онда радити било шта.

*организација свега што на било који начин повећава рејтинг за следеће републичке изборе, кад год они буду; као и организација свих могућих активности за поспешење наступа на локалним и покрајинским изборима, а биће јављено и кад су.

*учење напамет оног дела Експозеа који се односи на Министарство у коме ће кандидат бити запослен. Уколико тог дела Експозеа нема, замислити како би он могао изгледати, па то учити напамет.

*припрема за реконструкцију Владе, која ће уследити већ после 100 дана рада, а трајати сигурно следећих 265 дана.

Сем пуне биографије, потребно је да кандидати приложе и следеће:

*Есеј средње дужине о значају Првог Премијера Владе и његовом утицају на очигледно надолазећи историјски напредак целокупне економије, друштва и државе, са течно написаним освртом о Београду на води.

*Доказ о незавађености кандидата за место министра са посвађаним фракцијама у службама безбедности, уз потписану и оверену препоруку од стране представника штампе блиске било којој фракцији. Препорука се има односити на то да се у предстојећим данима обавештајног превирања неће изнебуха појавити чланак о умешаности кандидата у проневеру државног новца, примање мита или било коју радњу изнад које се може написати „скандал“, „срамота“, „сазнајемо“ или „Вучићу, реагуј!“.

*Положен тест смирености пред полиграфом, стар најмање 6 месеци.

*У случају да је кандидат поседује, треба приложити и чланску карту партије која је прешла цензус, сем оне једне, или чланску карту партије која није прешла цензус, сем оне две.

*Фотографија уз пријаву није потребна, а посебно није потребна она са демонстрација 5. октобра.

Документацију приложити пре стизања нервозне претње из ММФ-а да је крајње време да се успостави институција са којом ће ова организација преговарати, као и пре исто емотивно интониране поруке од ЕУ, а у којој се помињу Косово, Крим или одређени закони зрели за хитно усвајање.

Пријаве слати у Владу а не у нечију амбасаду и никако у Председништво, па сад чије год. Конкурс траје до одлуке о формирању Владе, што само ево још мало што није.

(Вечерње новости)