Прочитај ми чланак

Гашићу спремају смену: Ко ће бити нови директор БИА

0

Након вишемесечних смена у полицији после доласка министра Александра Вулина на чело Министарства унутрашњих послова (МУП), према сазнањима листа Нова, рокаде би требало да уследе и у Безбедносно-информативној агенцији (БИА).

Према названичним сазнањима, упитно је колико ће се још садашњи директор БИА Братислав Гашић, иначе блиски сарадник председника Александра Вучића, налазити на поменутој функцији, с обзиром на то да је и његова столица на “климавим ногама”.“Постоје одређене назнаке да ће доћи до смена, односно да је појединим шефовима угрожено место у БИА. Опште је познато да у БИА делује неколико различитих струја, а коју ће од њих захватити смене – још увек није познато”, каже добро обавештени извор.

Како додаје, упитно је и колико ће се Гашић налазити на челу те безбедносне институције.

“У случају да дође до смене Гашића, неколико особа се помињу као претенденти на поменуту функцију. Између осталог, помиње се и извесни Бруно Ђуран. Ђуран је наводно близак породици Вучић, а иза себе има подужу каријеру. Радио је својевремено у Министарству одбране, а према незваничним сазнањима, већ неко време се налази у БИА у сектору логистике”, додаје извор.

Ипак, засад није познато када би требало да дође до промена, као и да ли ће се оне догодити пре избора који су расписани за април наредне године, или ће уследити убрзо након истих.

Оно што је извесно, када се ради о Гашићу, јесте да у његовом случају није реч о класичној смени, већ ће вероватно бити постављен на бољу функцију.