Прочитај ми чланак

Гашић: Лепио сам плочице, био сам мајстор за фуге

0

Министар полиције Братислав Гашић одговарао је овог уторка на посланичка питања. Тако је истакао да је за седам месеци у Београду, односно од краја марта до 23. новембра, пријављено за 10.126 грађана више, али није то била једина тема које се дотакао у Парламенту.

– Кажете да са љубављу причам о свом шефу. За разлику од лидера ваших странака он никада динар није остао дужан и све што је обећао је испунио – рекао је министар унутрашњих послова.

– Рекли сте ми да сам продавао кафу. Јесам, шта је ту лоше – упитао је Гашић и истакао да је „лепио плочице и мајстор је за фуге, а сада је поносни министар“.

Гашић је рекао да „поштује Дом Народне скупштине Србије и посланике и никада није ушао у ту институцију да није прошао КД преглед“.

Говорећи о конкурсу за директора полиције, Гашић је казао да „њега поставља Влада Србије на пет година, на предлог министра после спроведеног јавног конкурса“.

Коментаришући прогон неподобних полицајаца, пре свега Драгана Кецмана, рекао да је „он 2016. године привремено премештен са радног места, а потом распоређен на место координатора два у УКП и у комисију за истраживање убиства новинара“.

– Кецман се сагласио са тим, а после старосне пензије остао је на позицији координатора два у УКП. Против њега није било притужби, а он није покретао поступке који би указали на његово назадовољство – рекао је Гашић.

Док је Гашић говорио, добацивао му је посланик Народног покрета Србије Борислав Новаковић, због чега му је председавајућа Сандра Божић изрекла две опомене.