Прочитај ми чланак

Гашић: Отац зауставио осумњичене, а у колима му било дете

0

Министар полиције Братислав Гашић обратио се јавности поводом трагичне смрти Данке Илић.

Министар Гашић је саопштио да су двојица мушкараца ударила колима девојчицу Данку, а да их је кад су је убацили у гепек, убрзо потом зауставио отац који их је питао да ли су је видели.

Они су му одгвоорили да дете нису видели.

Министар Гашић је саопштио да су двојица мушкараца ударила колима девојчицу Данку, а да их је кад су је убацили у гепек, убрзо потом зауставио отац који их је питао да ли су је видели.

Они су му одгворили да дете нису видели.

Он је рекао да је пторага за Данком Илић завршена.

– У своје лично име изражавам најдубље саучешће породици. Припадници МУП-а, након десетнодневне потраге, ухапсили су двојицу осумњичених да су аутомобилом убили девојчицу, а онда њено тело бацили на депонију. Они су то признали – рекао је Гашић.

Он је изнео ретроспективу догађаја.

– Мајка је Ивана Илић је у 13.10 са децом дошла у Бањско Поље. Деца су се играла у дворишту. Последњу слику је послала у 13.22. Син јој је тражио воду која је била у колима, а док је отишла до кола, видела је да Данке нема. Позвала је мужа у 13.41, а онда у 13.45 полицију која је на лице места изашла у 13.59 и одмах кренула у потрагу – рекао је он.

После убиства Данке долазили на посао: Осумњичени већ били на месту злочина са полицијом

Систем „Пронађи ме“ активиран је у 18.57, подсетио је.

– Од 13.45 до 13.52 Данка је изашла из дворишта и кретала се асфалтом, што потврђују два очевица. Такође, мајка је око 13.50 видела бели ауто и мушко лице поред њега. Испоставило се да је реч о возилу у коме су били осумњичени. Осумњичени су били на радном задатку на проверавању шахте. Касније је забележено да су се они крај куће зауставило око 13.50, што се поклапа са нестанком мале Данке – рекао је Гашић.

Он је додао да су се ту задржали два и по минута, зарад потребе тоалета.

– Када су кренули, девојчицу су ударили на 30, 40 метара од места заустављања. Аутом је управљао Д.Д. док је С.Ј, сувозач, изашао из ауто, отворио врата и тело девојчице која је била без свести пребацио преко алата – рекао је.

Током вожње, рекао је, договорили су се да тело негде баце, а успут их је у 13.57 часова зауставио отац девојчице и питао је да ли су је видели. Рекли су не.

– Запутили су се Старобањским путем и приликом доласка на депонију, С.Ј. је бацио на депонију дете, на којој је била гомила смећа. Након тога су отишли назад у фирму, оставили возило, а о монструозности злочина говори и то што је те вечери, на позив директора, С. Ј. отишао у Бањско Шоље да тражи девојчицу, свестан да ју је хладнокрвно убио – навео је Гашић.

Полицајци су са приватних кућа тог дана скинули камере са 10 кућа.

– Све њихово кретање забележено је ГПС-ом, јер је службено возило. У временском интервалу који је нама био интересантан ушло је у Бањско поље 17 возила, а само два су изашла из Поља. Било нам је симптоматично да су 150 метара од дворишта у ком је била Ивана Илић прешли за пет и по минута, као и то да су се поред депоније задржали минут и 49 секунди – рекао је министар.

За телом се још трага.