Прочитај ми чланак

ГАДНО – Док полиција хапси народ, Ана Брнабић се весели уз трубаче!?! (ВИДЕО)

0

Дакле, док су грађани чамили у полицијској станици, премијерка Србије је уживала у врућем печењу (у Чачку само тако), тврдећи да се ниједан орао неће залетети у стакло видиковца и починити самоубиство. Ана Брнабић се у последње време размахала по свим питањима заузевши место командирке, и то у ситуацији када народ гине на све стране.

Званично су почели радови на изградњи стакленог видиковца на планини Каблар код Чачка. Свечаном почетку радова присуствовала је премијерка Србије Ана Брнабић, министар грађевине Горан Весић, али ту су били и активисти који се противе сечи планинске шуме и градњи видиковца. Дошло је до гурања и мањег инцидента између активиста и полиције и тројица активиста су ухапшена.

Тројица активиста Милош Кувекаловић, Драган Симовић и Владимир Миливојевић, које је полиција привела због наводног инцидента на Каблару, када су се супротставили изградњи видиковца на тој планини, пуштени су након саслушања у Основном суду у Чачку. Они су након изласка из суда дочекани овацијама окупљених грађана и активиста који су због њиховог привођења протестовали неколико сати испред Полицијске станице у Чачку.

Ана Брнабић се без икакве емпатије за толике смрти одједном страшно забринула за екологију. Али, има времена за трубаче док полиција ставља лисице на руке „обичним људима“.

Пошто је њен наратив нелогичан и све само не паметан, напросто је убацила уобичајену фразу корумпиране банде на државном врху, која увек понавља да „неће бити заштићених“. Да уме да мисли, знала би да је лаж ефикасна само ако не подрива вредност истине. Једном када сасвим избаците истину из поретка, остаје вам управо ово што Брнабић ради: празан и бесмислен говор и гола сила. Док је говор смешан, сила није.

Питање које се логично намеће је да ли је постојање дугачијег мишљења уопште допустиво, када је та мањина онаква какву је Брнабић описала? Из њене перспективе, очигледно није. Очигледна јој је жеља само та да и таква „огромна мањина“ нестане. Без те „мањине“ која ларма и ствара илузију подељености, следећи логику Ане Брнабић, Србија би била идеална држава, сасвим по њеној (извитопереној) мери, без обмане о подељености коју генерише описана „мањина“.

Премијерка је иначе субјект аутентичног неразумевања демократских принципа.