Прочитај ми чланак

Фирма СНС председника општине Гроцка у стечају, дугује 6,7 милиона евра

0

Председник општине Гроцка изгледа није ништа успешнији предузетник него што је то случај са политичком функцијом, те је тако предузеће у власништву Драгана Пантелића отишло у стечај са дугом од готово 6,7 милиона евра!

Пантелић је, наиме, власник привредног друштва за производњу и промет воћа и поврћа „ПДМ АГРО-ФРУИТ“, али ово предузеће је од данас у стечају, јер фирма дугује 784.906.072 динара.

– По решењу Привредног суда у Београду покреће се претходни поступак за испитивање испуњености услова за отварање поступка стечаја фирме председника Општине Гроцка, Драгана Пантелића која је у блокади у износу од 784.906.072,61 динара, тј. скоро 6.700.000 € – наводе из Странке слободе и правде Гроцка.

Предузеће је основано у априлу 2008. године, а од тада је имало вишемилионске улоге, како до Драгана, тако и од Милана Пантелића. Међутим, данас је фирма уписана у Регистар привредних субјеката према решењу Привредног суда у Београду.

– Одређују се мере обезбеђења ради спречавања промене финансијског и имовинског положаја дужника и то: – забрану одређивања и спровођења извршења или покретања поступка вансудског намирења према стечајном дужнику, – забрану организацији која спроводи принудну наплату да спроводи налоге за принудну наплату са рачнуна стечајног дужника – наводи се на сајту Агенције за привредне регистре.

Општина Гроцка иначе је позната као једно од снажних упоришта Српске напредне странке, а општинска власт свако мало има скандалозне испаде. Тако је недавно откривено да Гроцка за чак 59 саветника из буџета издваја преко 56 милиона динара.

Појавиле су се и информације да је једна од саветница и новинарка Пинка Гордана Узелац, која је уједно и миљеница председника Вучића. Она за ове услуге у општини, како се из документације види, прима 1.000 евра месечно.