Прочитај ми чланак

Фаворизовање појединих странака у медијима

0

sloboda-medija-ruke-novine

Кратким поређењем заступљености Двери и ЛДП-а у медијима показује се колико су “

 

проевропске” странке фаворизоване у медијима.

 

Обзиром да је изборна кампања званично почела (ако је у опште и била прекинута) да на телевизији често гледамо обавештење како је програм који се емитује је предизборни програм, хајде мало да погледамо како у пракси изгледа, медијска лаж и обмана гледаоца и читавог јавног мњења.

На прошлим изборима, поред силних нерегуларности, од избора на територији Косова и Метохије, до куповања гласова, преко изборних спискова који нису адекватно ажурирани ни сада, огромног броја «неважећих листића» провлачи се медијска манипулација а у пракси то изгледа овако.

Учесници на изборима, нису адекватно престављени, односно, неки, ничим заслужено (или пак, можда ипак има нешто, што обичан свет не види) имају много више медијског простора, него што заслужују.

У мају 2012 године, на парламентарним изборима учествовале су многе листе, а ја ћу сада издвоји само две, као пример, а и са ослталим кандидатима у односу на Двери је слична ситуација.

Покрет ДВЕРИ – за живот Србије освојио је 169.590 гласова

Изборна листа ЛДП – преокрет, Чедомир Јовановић, на изборима 2012 године, освојила је укупно (ако се узме у обзир да су избори били регуларни а нису, што су признале многе странке, па и сада владајуће) 255.546 гласова – извор

(на сајту реп. Изборне комисије нема резултата прошлих избора)

 

Са тим бројем гласова иста та странка, ЛДП, када се једноставном претрагом на сајту Б92 у претрагу упише «ЛДП» програм избаци укупно преко 73 000 пронађених «вести»

1

Погледајте фотографију када се у претрагу укуца «двери» ;

2

Број пронађених резултата је 6450 резултата!

Када се томе дода, да је свака вест, која се пренесе на интернету, приказана и на телевизији, са националном фрекфренцијом, јасно се може видети која политичка опција је фаворизована!

Уреднички колегијум независне и приватне телевизије, требало би да објасни у чему види инспирацију и који су разлози за овако драстичне разлике у представљању политичких опција.

 

Стање на РТС у није много боље:

ДВЕРИ :

3

ЛДП:

4

Ово чак и није једина лаж и обмана! Да ли можете да замислите колико често су се «лидери» разних различитих странака појављивали у емисијама, где се троје или четворо упорно расправљају о истој ствари, и глуме једни другима опозицију.

За све те квази новинаре, није изненађење, да један народни покрет, са својим бирачким телом, активностима, деловањем у друштвеном животу, од залагања против ГМО, до приступања светском конгресу породица.

Супротно једном покрету, који самостално успева да се избори са лажима и подметањима, лидери пројектоване опозиције, могу да се појављују готово свакодневно.

Сада креће права битка, сада власт и сви сателити власти знају да имају опозицију и управо ту треба тражити разлоге за овакво стање у србским медијима.

До коначног ослобођења!

(Двери)