Прочитај ми чланак

Ево колико је власт заиста променила српске политичаре (Фото)

0

Како су се мењали политичари током година бављења политиком једноставно је закључити чак и само на основу овлашног погледа на њихове фотографије пре и по завршетку мандата.

preiposle-ceda02

Чедомир Јовановић – Физички изглед приоритет број 1

Млад и зелен, Чеда Јовановић са 30 година 2001. године постаје потпредседник Демократске странке. Млад и зелен у тридесетој је само његов ноншалантни изглед и став. На свој имиџ почиње да пази ступањем на функцију председника ЛДП-а. Десет година касније, формиран као личност, у „зрелом добу“, Јовановићу је имиџ све. Од мишића до тена, све на њему физички оставља утисак неког ко себи не сме никада више да допусти оне подочњаке из младалачких дана. Жене кажу да је као вино – што старији, то бољи. У физичком, не политичком смислу.

dacic-2002-2014

Ивица Дачић – од студента до углађеног министра с правом килажом

Тек стасао за политику, већ у СПС, као портпарол Дачић са 26 година изгледа баш као и сви студенти – више у фазону „шта ме то снађе“. Од 2000. године постаје потпредседник СПС-а али изглед не мења тако драстично. Тек данас, као министар спољних послова, на свим званичним скуповима изгледа супер углађено и сређено. Успео је да скине и неколико килограма које је имао 2008. године када је ступио на ову нову дужност. Ипак, да је ноншалантан какав јесте, показује на свим не тако званичним скуповима – често се појави у дресу, дуксерици…

preiposle-tadic

Борис Тадић – која бора више и седа глава после два мандата

Кад год да сте први пут чули за њега (или га видели), легенда каже да је и тада био сед. Ипак, на његов „Џорџ Клуни лук“ попадале су жене широм Србије када је 2004. године постао председник Србије. Могло се још тада чути да „није битно какав нам је председник, али барем да нас у свету представља неко леп“. Али до краја другог мандата, Тадић је постао старији и још бољи – те физичке активности, трчање на сваком хуманитарном догађају, маратону… Вазда је важио за спортског типа.

preiposle-vucic-2012

Александар Вучић – Као да је јуче била 1998.

Министар за информисање у Влади, 1998. године Вучић са 28 година изгледа ама баш као сада. Од тада до сада изгледа да није променио фризера, али да јесте добио по коју седу влас и ослабљен вид и по који килограм – што је нарочито приметно у само две последње године када му наочаре постају неопходне у смислу вида или имиџа не бисмо знали.

preiposle-toma

Томислав Николић – За две године остарио 10

На почетку председничког мандата 2012. године свежег лица делује спреман за нове победе. Али га држи само две, јер већ две године касније он је као остарио за 10 година – проблеми, муке или напоран рад, тек, Николић не изгледа тако орно као пре само две године.

preiposle-kostunica-01

Војислав Коштуница – Сваки мушкарац би пожелео такву косу

Као председник СРЈ Коштница са 57 година, бујне косе и избразданим челом озбиљност „удара“ наочарима. Тринаест година касније, бивши лидер ДСС-а уопште не изгледа као да су му године нашкодиле, напротив. Седа се једва и назире, очито је некадашњи председнк навикао да води рачуна о имиџу. С минимално измењеном фризуром и готово ниједном додатом бором, Коштуница је победник у борби са годинама.

preiposle-maja

Маја Гојковић – Од „дечака“ до класичне даме

Прва жена градоначелница Новог Сада у историји овог града, Маја Гојковић је изабрана 2004. године. Са помало дечачком фризуром, ставом и озбиљним оделом она се убацује на чело града. Десет година, председница Скупштине Србије, касније схвата да супер озбиљно може да изгледа и ако се обуче мало опуштеније, пословно, али елегантно. Баца на страну упадљиво црвене наочаре и одлучује се за благу варијанту са вазда модерном паж фризуром и изгледу низ „женских“ детаља, какви су брош, минђуше, кармини…

preiposle-rasim

Расим Љајић – Овако изгледа неко ко је све време министар

Како изгледа неко ко је све време на месту министра – ево овако. Од 2000. када је постао министар за националне и етничке заједнице у Влади СРЈ, преко титуле министра за људска и мањинска права уз низ других тела којима је координирао, Расим је 14 година чини се најдрастичније поднео. Проређена коса и килограми више, само су доказ да није лако бавити се политиком и бити супер даса све време.

preiposle-jorgovanka

Јоргованка Табаковић – Мање шарено, сведенија фризура

Вазда дотерана, жена у политици која воли своју улогу и ужива да шаренилом разбија озбиљност политике. Гувернерка НБС-а од 2012. до сада једино је редуковала своју бујну косу, па сада „фура“ мирнији стил једне класичне пословне жене. Нема више ни шљаштећих детаља, ни украса као шарених шналица у коси. Боја косе је једино што је ова плавуша задржала.

preiposle-djilas

Драган Ђилас – Ни бора више

Ноншалантност каква га је красила 2008. године (када је био на месту градоначелника Београда) замењена је краватом. Потом, четири године касније, да ли због строгих одела или тешког живота, Ђилас изгледа као 10 година старији по облачењу, али се на његовом лицу нису накупиле боре. Срећа за њега.

preiposle-dinkic

Млађан Динкић – Силни мандати оставили данак

Функцију мења, али стил никако – могло би се рећи за Динкића. Он је као гувернер (2000.) доиста деловао опуштеније но што се данас Јоргованка Табаковић труди да буде. Мада ни 13 година током те функције није изменио стил. Ту су кариране кошуље остале доминантне, али је данас итекако приметно да су године узеле данак – у седој коси и набораном лицу. Данас Динкић далеко од политике, фура супер одела док ради у „Сбер“ банци. Или се барем тако шушка.

preiposle-velja

Велимир Илић – Ни кила више – ни мање

Може се рећи да је Веља Илић урадио мастерпис променом свог изгледа. Подшишао је бујну косу, оседелу додуше, испратио моду оделима, али није променио само једну ствар – које кило вишка. Од посланика до министра за ванредне ситуације, нема шта се код Илића није променило.

(24 сата)