Прочитај ми чланак

Ево колико је плаћена Загорка Доловац да ћути о криминалу у Србији

0

Док се упорно прави да не види највеће криминалне афере у држави и одбија да процесуира људе одговорне за њих, републичка јавна тужитељка Загорка Доловац у потпуности ужива у бенефитима позиције на коју је изабрана и за коју је веома добро плаћена.

Савамала, Крушик, Јовањица, везе државних функционера са кланом Вељка Беливука, трагична смрт Владимира Цвијана, везе министра Лончара и земунског клана, као ни многе друге приче, нису пробудиле успавану Загорку Доловац, нити је подстакле да реагује. Очекивано, она се није огласила након нових открића поводом рушења у Херцеговачкој и информацијама које је у јавности саопштио једини осуђени у овом случају – полицајац Горан Стаменковић.

То међутим, није изненађење, имајући у виду да годинама уназад републичка јавна тужитељка одбија да покрене поступке против одговорних за велике афере, а сумње да то не чини због тога што су највећем броју њих умешани људи из врха власти, додатно су продубљене открићем да одлази на консултације у Председништво Србије и то што је, упркос нечињењу, добила трећи мандат.

Радно место Загорке Доловац, грађане Србије на месечном нивоу кошта, према подацима Агенције за спречавање корупције, 400.993,01 динара, док на кварталном нивоу (плата на свака четири месеца), као председница Државног већа тужилаца, добија додатних 49.722,66 динара.

Доловац је уједно спада у ред функционера којима је током мандата највише расла плата. По доласку на функцију, 2010. године, њена плата је износила 142.134,00 динара.