Прочитај ми чланак

ЕВО КО ЈЕ БИО НА „ЛЕТЊОЈ ЖУРЦИ“ код немачког амбасадора

0

Aмбасадор Немачке у Србији Aксел Дитман приредио је синоћ традиционалну летњу забаву којој су се, између осталих, одазвали и чланови техничке владе.

Поздрављајући госте, Дитман је рекао да је већ годину дана у Србији која је, како је рекао, лепа земља, са дивним људима.

Овде није ни политички досадно, али данас се не бавимо политиком. Једина ће ваша стратешка одлука бити између пилетине и кобасица, или белог и црног вина”, поручио је Дитман у кратком обраћању гостима у резиденцији на Сењаку.

Фото:  Танјуг - Раде Прелић

Фото: Танјуг – Раде Прелић

Позиву на „летњу журку“, за коју је Дитман рекао да је традиционална и да су је и његови претходници редовно организовали, одазвали су се председница скупштине Маја Гојковић, потпредседница владе Зорана Михајловић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министарка без портфеља задужена за ЕУ Јадранка Јоксимовић, министар одбране Зоран Ђорђевић, шефица преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Фото:  Танјуг - Раде Прелић

Фото: Танјуг – Раде Прелић

Забави су присустввоали и представници странака.

Међу гостима је био и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, шеф Канцеларије Светске банке у Србији Тони Верхеијен, представници дипломатског кора, међу којима амбасадорка Француске Кристин Моро, Израела Јосеф Леви, Велике Британије Денис Киф…

На летњој журци окупили су се и представници српске и немачке пословне заједнице, јавног и културног живота Србије, међу којима и принцеза Јелисавета Карађорђевић.

Присутни су имали прилике да разговарају у опуштеној атмосфери, уз музику уживо и немачке специјалитете са роштиља. Госте је такође забављао и мађионичар, чији наступ је посебно одушевио децу амбасадора Дитмана.