Прочитај ми чланак

Поводом антируског памфлета немачког амбасадора у Куриру

0

⁺ Слово Z је инкриминисано у ЕУ и зато уместо Зеленски у тексту пише ⁺Теленски

За допис немачког амбасадора у Србији, који је објављен 02.04.2022 у листу Курир, је примереније рећи да је то стандардни НАТО антируски политичко-пропагандни памфлет (у даљем Памфлет) о „руској агресији на Украјину“.

У Памфлету се оптужје братски руски народ – који је уз огромне жртве ослободио Европу од нацизма, да је злочиначки и антицивилизацијски. Памфлет, чији вокабулар више одговара домару амбасаде а не амбасадору, је препун лажне патетике, неискрених емоција и ламентирања над судбином украјинских градова а посебно Маријупоља – који је „готово сравњен са земљом“. Памфлет избегава да српским читаоцима открије светлију страну медаље овог несрећног рата – који ће НАТО (синоним за УСА и њене европске поданике) водити против Русије до последњег Украјинца. На тој часној страни медаље је исписано витештво Руске армије, која у својм ратним дејствима настоји да максимално заштити цивиле а које украјински неонацисти, готово по правилу, користе као живи штит. Овакво понашање у Маријупољу је пример тог витештва, јер руске трупе жртвујући се освајају кућу по кућу, управо зато да би зашттили цивиле. Овај хумани принцип ратовања Руске армије је у супротности оном који су користили УСА и НАТО у ратовима у Кореји, Вијетнаму, Ираку, Авганистану и агресији на Србију 1999., када су масивно и неселективно бомбардовали нападнуте територије и цивиле, када је остајала само сравњена земља. Памфлет врви од измишљених подтака, као што је онај о 10 милиона избеглих лица у Украјини. „Десет из двојке“ не би могао да извуче из рукава ни чувени маџионичар Худини.

Памфлет срамно и неистинито тврди да Руска армија „бомбардује искључиво цивилне мете“, што јасно говори да је он један у низу летака НАТО пропагандне машинерије. Понављам, стварност је обрнута – Руска армија настоји да у реалним ратним околностима максимално заштити цивиле и то по цену сопствених жртава. То је и разумљиво када се узме у обзир да је у Источној Украјини – где Руска армија изводи главна оперативна дејства, становништво претежно руско и проруско. Аутор Памфлета је у својој антируској еуфорији потпуно занемарио ову битну чињеницу, која девалвира његове твдње. Ову потврђује и чињеница, да је број до сада страдалих цивила у Украјини веома мали – око 1400 у земљи од 42 милиона становника, док је у злочиначкој агресији НАТО пакта на Србију 1999. – у којој је учествовала и Немачка, у бомбардовању страдало (релативно) много више цивила – око 3000 у земљи са 7 милиона становника. У Ираку се цивилне жртве НАТО пакта броје милионима. Значи, да је ноторна лаж да руска војска, „бомбардује искључиво цивине мете“ у Украјини.

Знајте да Памфлет, који по русофобији потсећа на класичну нацистичку пропаганду, не може да обмане грађане Србије, јер већина њих добро зна шта су главни узроци и и ко су кривци за несрећни рат у Украјини. Прво, то је агресивно ширење НАТО на Исток и настојање да преко Украјине изађе на границе с Русијом и да је животно угрози. Друго, пуч украјинских неонациста у Кијеву 2014. под палицом НАТО – када је збачена легална украјинска влада, је довео до грозних злочина украјинских неонациста над руским и проруским живљем. Сетите се само на монструозно спаљивање на стотине људи у Одеси 2014. – који су били руског порекла. Треће, украјинска страна је до почетка садашњег рата упорно избегавала да спроведе међународно (УН) признате споразуме Минск 1 и 2 из 2015. и за то време убијала невино становништво у Донбасу и Луганску – где је убијено око 14 000 цивила. Четврто, почетком 2021. донесен је закон у Ради, уз подршку ⁺Теленског, по којем се руском живљу укида право говора на руском језику у школама, институцијама и јавним местима – руски језик у Украјини активно говори (60-70)% становништва. Чак је формирана и нека врста грађанске полиције која кажњава оне који говоре руски језик на улици, у ресторанима, театрима, стадионима … Значи, осам година траје терор и геноцид над руским народом у Украјини а да га нико на Западу није осудио, укључујући и душебрижну Немачку.

Аутор Памфлета невешто брани украјинског председника ⁺Теленског, од чињенице да је промотер украјинског неонацизма, следећим речима: „Означити председника Володимира Зеленског, који је иначе јеврејског порекла, као неонацисту, притом је нарочито гротескно.“ Уствари, оно што је гротескно је управо амбасадоров исказ у Памфлету, јер покушава да одбрани неонацистичку политику милионера ⁺Теленског чињеницом, да је он јеврејског порекла. Никакво и ничије порекло, чак ни божанско, не може да оправда злодела, која су Јевреј ⁺Теленски и његови претходници починили у Украјини у периоду 2014-2022. – са преко 100 000 убијених људи. Штитити Холокаустом јеврејског злочинца ⁺Теленског је не само логичка грешка већ је и велики морални преступ, довољан за губитак статуса амбасадора земље у којој је Имануел Кант стварао логику и етику. Јер, они који су свакако упознати с најгрознијим немачко-нацистичким злочинима и Холокаустом, не би смели да злоупотребљавају јеврејску несрећу у политичко-пропагандне сврхе и одбрани јеврејских злочинаца. Наиме, аутор Памфлета свакако зна да су и Јевреји такође били капои у немачко-нацистичким концентрационим логорима, као и чињеницу да је легендарну јеврејску девојчицу Ану Франк – која се крила од нациста у Амстердаму у периоду 1942-1944, управо издао јеврејски нотар Арнолд Ван дер Берг.

Сва кривица за настали рат у Украјини а и за галопирајућу економску пропаст ЕУ земаља – укључујући и донедавног економског џина Немачку, лежи на сервилним ЕУ полтичарима, који годинама поданички подржавају НАТО у свом катаклизмичком ширењу према границама Русије. Аутор Памфлета свесно не спомиње поразну чињеницу, да се погубној политици НАТО пакта супроставља више од четири петине човечанства. Више од тога, они (и без „велесила“ Лихтенштајна, Монака и других кепец-држава) дају моралну и економску подршку Русији у борби против злочиначке НАТО политике, као и за успостављење новог и праведнијег мултиполарног света.

Требало би истаћи да су после појаве Памфлета, НАТО и неонацистички режим у Кијеву на монструозан начин исценирали наводно тешке злочине руске војске у градићу Буча поред Кијева, област коју је Руска армија добровољно напустила 30.03.2022 и то после једномесечног тактичког држања у окружењу. Тек четврти(!) дан после напуштања Буче појавили су се очевидно измонтирани снимци наводног руског злочина. А, дотле о њему није било ни речи у украјинским медијима. Ова морбидна НАТО подметачина, уз учешће глумца-комичара ⁺Теленског, већ добија обрисе режираног злочина – на једном снимку се види „мртав човек у црном“ поред аутомобила у покрету, да би се десетак секунди касније у ретровизору видело како исти устаје. На слици у тексту се такође види како украјински војници хладнокрвно манипулишу лешевима на улицама Буче (углавном убииених руских и проруских цивила), вукући их сајлама на места погодна за НАТО пропагандно снимање.

Ова слика указује, да на улицама Буче има мртвих људи али да су они, због начина како се са њима поступа, највероватније ликвидирани за потребе НАТО и *Теленски пропагандне матрице и потом изнесени на улице. Баш као што се то већ много пута дешавало у БиХ, у Србији на КиМ, Авганистану, Ираку, Либији, Сирији … Доказ да се у Бучи десио исцениран злочин у НАТО режији говори и грчевито противљење Енглеске захтеву Русије, да Савет безбедности УН расправља по хитном поступку о овом случају. Напоменимо да се аутор Памфлета у Куриру није уопште огласио после објаве свих светских, чак и украјинских, медија о монструозном иживљавању неофашистичке украјинске војске над руским заробљеницима – зверска мучења, вађење очију, клања, тешка повређивања и рањавања, да би се та мучења завршавала „милосрдним“ метком у главу. Питање је само времена када ће НАТО и ⁺Теленски исценирати нове лажне заставе (фалсе флаг) које ће бити још монструозније него ова у Бучи. Јер, злочинци никада не мирују – све докл не буду уништени.

Горе поменуте четири петине човечанства (са Русијом на челу) свакако знају да је Буча још једна у низу исценираних операција фалсе флаг, којом НАТО пропагандна придобија подршку својх грађана за агресије на друге земље а такође маскира сопствене злочине. Просто речено ова, излизана од вишедеценијске употребе, НАТО-матрица се већ готово свима у свету згадила. Јер, та злочиначка пропагандна матрица – „да НАТО спасава невине људе од лоших момака који их брутално убијају, трују хемиским отровима и касапе“, је успевала да прође када је НАТО нападао мале и војнички слабе земље. Она је сада немоћна и јалова у примени на Русију, јер у недостатку правде на Западу Русија ће истину о Украјини одбранити снагом свог оружја.

Аутор Памфлета би морао бити свестан, да српски народ добро зна шта је ратна страхота, несрећа и масовно страдање и да дубоко саосећа за страдалницима. Довољно је потсетити да је српски народ невиђено страдао у И и ИИ светском рату од немачких агресија и у НАТО бомбардовању 1999., када је Србија тотално загађена уранијумским бомбама и хемијским отровима из многих уништених фабрика. Светске силе, пре свега Немачка, су брутално опустошиле Србију у последњих стодесет година. Да има правде и етике у свету, Србија би морала да добије ратну оштету од око 600 милијарди евра – и то само од Немачке око 450 милијарди. Рецимо и то, да је и родбина аутора овог текста сурово страдала, боље рећи затрта је и не постоји више, у злоделима нацистичке Немачке у Србији, када је у немачкој одмазди 14.10.1941. – у акцији „100 Срба за једног Немца“ у најстаријој српској варошици Лешници (између Шапца и Лознице), у једном дану стрељано десеторо чланова породице Граовац, од тога седморо малолетних особа – видети слику.

Пошто су до сада водећи немачки политичари, свесни почињених злочина у Србији, у високом луку заобилазили српска стратишта, било би људски да макар тог дана аутор Памфлета посети гроб породице Граовац и положи венац од десет белих ружа. Био би то храбар и моралан чин за особу која гаји емпатију за зидине Маријупоља. Потом би могао да оде у легендарни град Крагујевац и положи венац на споменик српским ђацима (између 4000-6000) стрељаних 20.10.1941, такође у акцији одмазде „100 Срба за једног Немца“. Такав гест једне високе немачке званице био би знак поштовања према српском народу, који је са Совјетском армијом ослободио Европу (и Немачку) од немачког нацизма. То би био и важан корак ка успостављању поверења српског и немачког народа.

Споменик породици Граовац – стрељаној у Лешници од стране Немаца 14.10.1941
На крају желим, да као грађанин Немачке укажем на драматичне и фаталне последице по живот у Немачкој, које су оставиле недавно уведене антируске (уствари и антинемачке) санкције од стране сервилних немачких власти. Трезвеним људима је јасно, да је поред Украјине највећи губитник овог несрећног рата и Немачка. Поразно је, да основни животни продукти у Немачкој драматично поскупљују више од 15% недељно а до сада већ преко 60%. А, несташице уља, брашна и других намирница – а ускоро гаса, нафте и много чега још, дубоко узнемиравају грађане Немачке, подсећајући их на некадашња катаклизмична времена. А, притом у Русији – којој су Шулц и Бербок, уз подршку „Ујка Сама“, увели „болне“ санкције попут искључења из СWИФТ система – нема несташице уља, брашна, гаса, нафте и других намирница. Чак и у пострадалом Маријупољу свега тога има.

То јасно указује да су сервилни немачки политичари – НАТО и УСА поданици, уствари пуцали у ногу сопственом народу. Аутор Памфлета бахато, осионо и крајње неодговорно прети Русији а да није свестан свакодневне егзистенцијалне драме немачких грађана, док он лагодно живи у Србији у којој на срећу нема несташица. Канцелар Шолц коме народ ових дана јавно виче „лажову, губи се“ и ратни-хушкач министарка Бербок – која је своју службу започела милитантном изјавом „да Немачка мора да разговара с Русијом с позиције силе“, својом сервилним односом према УСА воде немачки народ брзином светлости у економску, социјалну и егзистенцијалну катастрофу. Чуј, против Русије са позиције силе! Зашто немачком народу навлаче губитничку кошуљу?

Рецимо и то, да су грађани Немачке доскора пристојно живели и радо јели чувену руску икру (и красную и черную), куповали нова кола, били космополитски опредељени а данас им сервилне политичке „патриоте“ уместо тога нуде у руинираном пансиону званом Немачка комплетан дневни СWИФТ-мени, уз препоруку да смање грејање, да постану вегетаријанци, да возе бицикле уместо кола, да се врате фашизму у коме се избацују врхунски руски уметници с посла, с концертних подијума и из библиотека, у коме се руска деца понижавају а грађанима руског порекла забрањиује приступ ресторанима, итд.

Qуо вадис Германy? Немачка брзо пропада док „Ујка Сам“ гомила доларе и смеје јој се у лице охне зу блинкен (нетремице)? Под вођством „мудраца“ Шолца, Бербокове, Лаутербаха, Ездемира, Памфлет-амбасдора, дивни немачки градови, реке и језера, шуме, долине и ливаде би ускоро могли да „освану“ под атомским печуркама. Има ли уопште спаса?

Др Миодраг Кулић, теоријски физичар,

Немачка 06.04.2022 – на годишњицу немачког бомбардовања Београда 1941.