Прочитај ми чланак

Ево када би Закон о забрани пушења у затвореном простору требало да ступи на снагу

0

Као једна од значајних новина наводи се да ће у овај закон ући и "недувански" производи као што су вејп, паф, никотинске врећице и снус, што до сада није био случај

Закон о забрани пушења у затвореном простору требало би да ступи на снагу од следеће године, рекла је министарка здравља, Даница Грујичић за „Блиц“. Она је навела да је Закон о забрани пушења спреман и да је остало само да прође остала министарства.

„Закон треба да ступи на снагу следеће године. Он је спреман, прошао је Министарство здравља, сада иде на остала министарства, онда законодавство. Мора да се уклопи у остале законе, али ја се надам да ће следеће године то проћи. Односиће се само на пушење у затвореном простору“, рекла је министарка Грујичић.

Она је недавно изјавила да чак 75 одсто грађана подржава овај закон. Подсетимо, јавна расправа о новом закону о дувану завршена је крајем септембра, а уз забрану пушења у затвореним просторима, као једна од значајних новина наводи се и да ће у овај закон ући и „недувански“ производи као што су вејп, паф, никотинске врећице и снус, што до сада није био случај.

Према последњим предлозима, односно верзији Нацрта закона пушење би требало да буде забрањено у ресторанима, кафанама, кафићима, свим објектима затвореног типа, на аутобуским стајалиштима и стадионима.