Прочитај ми чланак

Џаред Израел: Албанци и Арапи стварали своје нације прогоном Срба и Јевреја

0

Као што никада није било историјског „Косова“ и, заиста, „Косово“ не значи ништа на албанском језику, тако никада није било историјске „Палестине“, а „Палестина“ не значи ништа на арапском, написао Израел

ЊУТОН, 11. ОКТОБРА – Амерички писац и публициста Џаред Израел рекао је да је такозвано Косово настало истјеривањем Срба из земље њиховог поријекла, као што је и „Палестина“ настала прогоном Јевреја из њихове постојбине, те да су тврдње да Арапи у Гази „само желе да ослободе своју нацију, историјску Палестину“ идентичне оним да су Албанци „само жељели да ослободе своју нацију“.

„Као што никада није било историјског `Косова` и, заиста, `Косово` не значи ништа на албанском језику, тако никада није било историјске `Палестине`, а `Палестина` не значи ништа на арапском“, написао је Израел на свом „Фејсбук“ профилу. Према његовом мишљењу, тврдње да Арапи у Гази „само желе да ослободе своју нацију, историјску `Палестину`“ идентичне су оним да су Албанци „само жељели да ослободе своју нацију, историјско `Косово`“.

„Под Лигом народа, Велика Британија је преузела контролу над подручјем, које се сада зове Палестинска мандатна територија. Препознајући дугогодишњу јеврејску везу са овом земљом, Лига народа је наложила Британији да створи јеврејску домовину на цијелој територији, поштујући права нејеврејског становништва“, подсјетио је Израел.

Умјесто тога, напоменуо је Израел, Британија је искористила већину земље да створи Јордан, из којег су Јевреји били искључени и насилно поставила антијеврејског Амина ел Хусеинија за муфтију јерусалимског, дајући му тако вјерски ауторитет да подстиче Арапе да масакрирају Јевреје.

„Успио је 1929. године, са ужасним масакрима веома сличним масовном убиству које су Арапи из Газе управо извршили над цивилима у јужном Израелу“, каже Израел. Он је навео да је мит о арапској палестинској нацији настао током шездесетих година прошлог вијека као трик за односе са јавношћу. „Све до средине шездесетих, свијет је видио да се мали Израел супротставља удруженим снагама муслиманског свијета. Свијету је речено да Израел тлачи сиромашне људе који су само заинтересовани за национално ослобођење“, додао је амерички публициста.

Он је објаснио да је, у ствари, Израел морао да се брани од Арапа који су били толико индоктринирани нацистичким антисемитизмом да су били спремни да умру све док могу прво да масакрирају Јевреје. „Нажалост, лаж потлачене палестинске нације објављују скоро сви свјетски медији и владе, Истока и Запада“, констатовао је Израел.

Џаред Израел је изузетан познавалац политичких и друштвених дешавања у свијету, као и на Балкану. Израел је познат и по томе што је указао да су срамотне тврдње да је у Сребреници „почињен највећи геноцид послије Другог свјетског рата“ зато што се то тамо није догодило, те да је геноцид у којем је убијено око 2.000, а протјерано 250.000 људи почињен у Републици Српској Крајини. Он је члан Међународне комисије за утврђивање истине о Јасеновцу која окупља најистакнутије свјетске стручњаке из области проучавања геноцида и Холокауста, а бави се истраживањем истине о систему усташких концентрационих логора смрти Јасеновац. Ова комисија је основана 2000. године, а њено сједиште је у Бањалуци.