Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Зауставити геноцид над Русима и иживљавање страних капиталиста над радницима

0

Logo-Dveri-crveni-2014

Двери су испред Амбасаде Украјине у Београду послале јасну поруку – ону коју већина Срба заступа – да је политика актуелне украјинске власти према руском народу у тој земљи геноцидна политика и да се повампирење нацизма у Европи мора зауставити.

„Геноцидна политика режима у Кијеву почела је насилним свргавањем легитимне власти, а настављена је застрашујућим злочинима у Одеси, Мариупољу, Славјанску, Краматорску и даље широм источне Украјине. Двери дају пуну подршку грађанима источне Украјине који се боре за своје голе животе. Њихова борба је заправо борба против повампиреног нацизма и фашизма који се у Европу враћа на мала врата-преко Кијевске власти, али под покровитељством Америке и ЕУ“, упозорио је на протестној конференцији, Данило Тврдишић, члан Старешинства Покрета Двери.

Тврдишић је подвукао да Покрет Двери у потпуности подржава принципијелну политику председника Руске Федерације Владимира Владимировича Путина мирног решавања украјинске кризе.

Порошенко, указао је Тврдишић, треба да се сети искуства српских политичара који су – пошто их је САД искористила за своје циљеве – завршили своје и политичке и животне каријере неславно и срамно.

Ова конференција била је само први корак, јер ће Двери упутити апел за широку подршку српског народа руском народу уколико се геноцидна политика настави.

Двери против YURA CORPORATION

Повереништво Двери у Нишу ће храбрим радницима YURA CORPORATION пружити сву могућу правну помоћ како би на Суду доказали да су у праву и како би и осталима дали наду да се у Србији увек мора али и вреди борити!

Двери Ниша су током прошле године већ указивале на проблематичне приватизације у Нишу и на стање радничких права и положај самих радника у нишком Бенетону и Јури. Нажалост, (из свима већ познатих разлога) нисмо успели да добијемо и одговарајућу локалну медијску подршку како би шира јавност била упозната са застрашујућим чињеницама.

Недавно је ипак то успело двојици храбрих момака, запослених у Јури, да  у емисији РЕВОЛУЦИЈА Бориса Малагурског изнесу катастрофалне чињенице о лошем положају радника и стању њихових радничких права. Уследио је и нажалост, логичан наставак… (прилог – Решење о удаљењу запосленог са рада тј. будући отказни разлог).

DVERI stranih kapitalista nad srpskim radnicima
Тренутно је у току њихово даље малтретирање и застрашивање а такође им прети и отказ. А због чега?! Због тога што су једини имали храбрости да у име огромне већине проговоре да су им угрожена УСТАВНА ПРАВА да организују синдикат запослених? Више о томе на фејсбук страници једног од њих…

Сви смо свесни чињенице да у данашње време у Нишу много значи и 15.000 динара зараде…али да ли је то ЗАИСТА вредно да би допуштали овакво иживљавање и тортуру “наших а светских“ послодаваца?! Само је питање тренутка када ће се то десити свакоме од нас и то у сопственој држави коју су наши преци стицали у крви и зноју…

Ово јесте само један у низу случајева који су се дешавали и којих ће бити још више. Питање је само када ћемо и као људи и као народ рећи ДОСТА?!

Повереништво Двери у Нишу ће овим храбрим радницима пружити сву могућу правну помоћ како би на Суду доказали да су у праву и како би и осталима дали наду да се у Србији увек мора али и вреди борити!

(Двери)