Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Зауставимо продају ПКБ-а!

0

dveri-protiv-prodaje-pkb

Српски покрет Двери поставља питање стручној јавности у Србији: коме је у интересу да се прода најбогатији и најперспективнији агроиндустријски комбинат у земљи?

Оно што је Телеком за информациони сектор, то је ПКБ за пољопривредно-прехрамбени сектор. Велики број научно-истраживачких субјеката који су у власништву компаније, високостручан кадар, 21000 хектара земље са свом пратећом логистичком подршком, дају могућност ПКБ-у да уз одговорно руковођење, постане лидер у производњи хране у југоисточној Европи и пресудан фактор за прехрамбену безбедност у Србији.

Постоји реалан страх запослених да ће нови власник ПКБ-а отпустити велики број радника који му нису потребни, и да ће тиме нарушити социјалну стабилност, јер данас свако радно место значи спас за једну породицу.

Ne-damo-PKB

Основни проблем који ПКБ, а и друга јавна предузећа имају, је неодговорно руковођење и корумпирани менаџмент, чији је једини задатак да омогуће исисавање пара из јавних предузећа зарад интереса и финансирања политичких странака.

Решење за ПКБ може бити стратешко јавно-приватно партнерство са неком јаком компанијом која врши исту делатност, и да се прода само 49%, власништва а да 51% остане у рукама града Београда.

Зато зауставимо продају ПКБ-а и сачувајмо привредне и природне ресурсе у рукама државе и грађана Србије.

Савет за пољопривреду Српског покрета Двери