Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Власт у Пријепољу избацила самохрану мајку из скупштине

0

Скупштина општине Пријепоље усвојила је одлуку о повећању цене грејања за чак 12,5 процената, док су одборницима повећане плате.

Незадовољни грађани били су окупаљени испред зграде СО Пријепоље, изражавајући своје незадовољство због оваквог удара на већ оскудан кућни буџет.

Међутим, власт не само што није желела да чује грађане и њихове проблеме, они нису дозволили ни самохраној мајци да се обрати одборницима, која се и у писаном и усменом захтеву најавила да ће се обратити одборницима.

Подсећамо да је она имала право да говори на седници, што јој омогућује члан 133 Пословника о раду СО Пријепоље.

Непушатње самохране мајке да се обрати, пријепољска власт је директно прекршила закон, не само у политичком смислу, већ и људском.

Најоштрије осуђујемо примитиван однос владајуће већине на челу са председником општине Драгољубом Зиндовићем, који је преузео улогу председавајућег климајући главом председници скупштине шта сме, а шта не сме да изговори.

Лицемерно је, да иста та председница скупштине, Стана Марковић, каже да је свесна тешке економске ситуације у којој живе Пријепољци и да она мора да води рачуна да не угрози опстанак ЈКП Лим које има вишак запослених, а пропустила је да каже да је она лично, користећи се политичким утицајем и партијским намиривањем, запослила свог мужа, баш у ЈКП „Лим“.

Ово је показатељ да се ова власт води искључиво логиком личних и партијских интереса, док интереси грађана остају по страни.

Пријепољцима више ништа не преостаје него да откажу грађанску послушност одбијајући да плаћају рачуне ЈКП Лим, јер је цена грејања подигнута да би политички послушници добили веће плате, а функционери остали у својим фотељама.

Информативна служба Српског покрета Двери