Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Влада Србије или „Мислим дакле постојим“

0

vucic mislim-dakle-postojim

На терету народа је око 100.000 страначких војника које су удомиле ова и прошле владе, а који су запослени само зато што су припадници одређене политичке опције.

Добили смо веома значајну информацију од Кори Удовички, министра у Влади Републике Србије, да наш јавни сектор није велики колико су они (Влада Р. Србије) мислили и да јесте, на основу процене и анкете!

Наша Влада мора да зна колико има запослених и колико новца по том основу плаћа, а не да јој је потребно скоро три и по године да то процени!

Пре непуних годину и по дана, нејаки министар финансија г. Крстић процењивао је да у јавном сектору има око 700,000. Данас се процењује да има око 510,000 запослених, од чега је око 415,000 запослених на неодређено време.

Од Удовички смо сазнали да од укупног броја запослених има око 100,000 људи који раде по основу уговора о делу или на одређено време.

Дакле, на терету народа је око 100,000 страначких војника које су удомиле ова и прошле владе, а који су запослени само зато што су припадници одређене политичке опције.

Да су заиста потребни, били би примљени и њихови радни ефекти би се валоризовали кроз повећање и раст радних и животних услова, млади не би напуштали земљу, а наталитет би се повећао и не би имали негативни природни прираштај.

Колико је то радних места за стручне и квалитетне људе који не могу да добити шансу због страначких војника запослених у јавном сектору?

Влада Србије – као и све претходне – показује огромну неодговорност у управљању јавним и општим интересом! Ниједна влада од 5. октобра 2000. године до данас није испоствила завршни рачун, како би имали увид у то како се троши народни новац!

Све смо уверенији да је становиште и ове владе најбоље описано чувеном Декартовом сентенцом „Cogito, ergo sum“ – „Мислим, дакле постојим“. Закључак је да Влада Србије може сумњати у све, осим у саму себе!

Информативна служба Двери