Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Украјина одбацила ЕУ – нека се припреми Србија

0

ukrajinska-i-eu-zastava

Након украјинског одбијања да потпише Споразум о придруживању Европској Унији, постаје сасвим прихватљиво и разумљиво зашто би и Србија требало да прекине свој пут у ЕУ.

Покрет Двери је први евроскептични друштвени покрет у Србији, који је пре више од шест година покренуо прву јавну расправу ЗА и ПРОТИВ приступања Србије Европској Унији. Још тада смо тврдили да постоји много више разлога зашто Србија не треба да иде евроунијатским путем, него разлога за улазак Србије у ЕУ.

Наше противљење безалтернативном путу у ЕУ свих досадашњих режима од 2000. године повод није имало само у отимању Косова и Метохије од стране Брисела, већ и у низу других понижења и уцена из ЕУ: од Хашког трибунала, преко уништавања домаће привреде и пољопривреде, до моралних и идентитетских размимоилажења са бриселским системом вредности. Сва наметања из ЕУ за нас су једноставно неприхватљива: од ГМО семена и хране, преко промоције идеологије хомосексуализма, до оптуживања српског народа за геноцид, а ослобађања од одговорности свих других узрочника распада Југославије и вишеструког геноцида над Србима.

Одлука Владе Украјине да после невиђених притисака споља и изнутра одбаци потписивање споразума о придруживању ЕУ, планирано за следећу недељу – највећи је спољно-политички догађај у 2013. години. После одустајања САД од бомбардовања Сирије, ово је друга велика победа Русије ове године. За српски народ и државу ово је значајан историјски сигнал: са једне стране, могуће је одбацити уцене из ЕУ, а са друге стране, јасно је на којој је страни економска рачуница и будућност Европе и света – на страни стратешке сарадње са Руском Федерацијом, у правцу и оквиру евроазијских интеграција.

Покрет Двери је и први политички покрет у Србији који се залаже за прекид преговора са ЕУ и приступање евроазијским интеграцијама. После Русије, Белорусије, Казахстана, Јерменије, а сада и Украјине, Србија треба да постане следећа држава која ће се прикључити Царинској Унији на Истоку и покренути много већу економску сарадњу са Русијом. Потпуно смо уверени да је то најбоље за будућност Србије, да ће грађани на ванредним републичким изборима који нас убрзо очекују одбацити еврофанатизам владајућег режима на челу са Дачићем и Вучићем, и масовно подржати Покрет Двери и наше залагање за преусмеравање спољне политике Србије ка Русији, Царинској Унији и евроазијским интеграцијама.