Прочитај ми чланак

Двери траже да Русија и Кина затраже седницу Савета безбедности УН о Косову

0

Покрет Двери затражио је од Русије и Кине да као сталне чланице Савета безбедности Уједињених нација и "једини преостали" гаранти за безбедност Срба на Косову и Метохији у складу са Резолуцијом 1244 затраже хитну седницу на тему Косова.

Покрајински одбор Двери на КиМ затражио је од Русије и Кине и да се активно укључе у сва дешавања на Косову, која су, како су оценили, „измакла контроли оних коју су за примену Резолуције 1244 били задужени“.

„Уједно, шаљемо поруку свим Србима на Косову и Метохији да се политички самоорганизују и изаберу своје аутентичне представнике из народних редова и тиме штеточинску тзв. Српску листу изолују из даљих политичких и друштвених дешавања“, наводи се у саопштењу тог одбора.

Позвали су Србе да не пристају ни на какву Заједницу српских општина у оквирима приштинских институција, као и да све будуће локалне и сваке друге изборе бојкотују.

Оценили су да су за актуелну кризу на Косову и Метохију криви „коалициони партнери председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Аљбин Курти“, као и Српска листа, Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију и власт у Београду у целини.

„Срби са Косова и Метохије више немају поверења ни у Александра Вучића, ни у тзв. Српску листу, ни у Канцеларију за КиМ, па самим тим ни у Владу Републике Србије, чија политика води исељавању Срба са КиМ, што је већ почело. Међутим, ми смо своји на своме и желимо ту и да останемо по сваку цену“, додаје се у саопштењу покрајинског одбора Двери.