Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: СНС да се не хвали инвестирањем у клозете

0
Фото: flickr - Petras Gagilas

Фото: flickr – Petras Gagilas

Општински одбор Покрета Двери у Љугу, саопштио је да су грађани запрепашћени изјавом Зоране Михајловић приликом посете тој општини, где је, како се наводи, (зло)употребљавајући функцију министра за кампању своје странке, похвалила Љиг као најбољи пример добре локалне самопуправе.

„Нажалост, реалност је сасвим другачија и њу на својој кожи осећају грађани који овде живе. Општинска власт, на челу са Српском напредном странком (СНС), годинама крије од народа информације о свом раду и „резултатима“. Љиг се налази на далеком 122 месту по транспарентности. Да су локални челници министарки саопштили истините податке она је могла да сазна да се ради о једној од убедљиво најгорих локалних самоуправа у Србији.“, наводи се у саопштењу.

Двери сматрају да уместо што се хвале инвестирањем у школске клозете и санацијом корита реке Љиг, требали су да саопште резултате привреде која је скроз пропала.

„За последње четири године од како је СНС на власти, број запослених је пао за око 300 радника. Број незапослених је повећан за 97 само у прва два месеца ове године, иако се СНС хвали новим инвестицијама. Пољопривредне површине су значајно смањене, јер СНС и њихови коалициони партнери немају никакав програм развоја пољопривреде. Преостало  плодно земљиште у Љигу, влада и локална власт планирају да потопе градњом четири велике бране како би наводно штитили Обреновац. Просечне зараде у Љигу су последњих година међу најнижим у Србији. У јануару просечна плата је била само 23 000 динара“, наводи се у саопштењу Двери.

Фото: Двери

Фото: Двери

 Интелектуалци и нестраначке личности подршка Дверима

Интелектуалци и нестраначке личности Чачка, препознали су многобројне особине, које су карактеристичне за политику за коју се залажу Двери, а то су породична политика, брига о народу и филантропизам, одговоран програм културног и сваког другог вида одбране земље, брига за децу, омладину и њихово образовање…

Др Бошко Јовичић истакао је да су Двери „нешто ново и свеже на политичкој сцени Србије, да нису настале из догматске ограничености или идеолошких разлога, већ њихов политички поглед потиче из самог народа.

„Покрет Двери није био део приче о пљачкашким приватизацијама и уништавању српске економије, опредељен је за решавање проблема властитим ресурсима и потенцијалима, а окретање породичним и хришћанским вредностима засигурно представља промовисање наше аутохтоне биолошке и духовне природе“, истакао је Јовичић.

Проф. др Предраг Ружичић назвао је политички програм Двери „Програм земаљске одбране“, који садржи одбрану породице и породичних вредности, промовише задругарство земљорадника, малих и средњих предузећа и инсистира на културном и образовном препороду.

„Дете које је рођено 1996. године, када је садашња власт постала власт у Чачку, сада је кренуло на факултет. Када заврши факултет 90 одсто ове деце неће се вратити у Чачак. Отићи ће у Београд или у бели свет, као што тренутно у Чикагу имамо више од 50 момака из Чачка који возе камионе, од којих су двојица већ погинула“, каже мр Владимир Димитријевић.

Од 1927. године у Чачку смо имали два биоскопа, а данас имамо један, полусрамежљиви, рекао је Слободан Николић, додајући да од 1956. године у нашем граду не постоји позориште.

Глас западне Србије