Прочитај ми чланак

Двери: Проглас СРПСКОМ ВОЈНИКУ И ОФИЦИРУ

0

Војниче и официру Војске Србије,

Ти, чији су славни претходници створили, бранили и одбранили ову земљу,

Ти, чији су велики преци својом крвљу натопили сваку стопу наше велике отаџбине,

Ти, потомче бесмртних јунака чији су животи постали темељ, а неуништиви дух небески свод наше Србије,

Ти, који у свом срцу носиш Косовски завет а у мислима успомену на Светог кнеза Лазара, Обилића, Карађорђа, Краља Петра I Карађорђевића Ослободиоца,

Ти, који си се заклео на верност својој земљи, свом народу и својој историји,

Ти си данас пониженији и увређенији више него икада.

Тебе, чији су другови из јединице оставили своје животе на Кошарама и Паштрику, у Ђаковици и Призрену, у Куршумлији и Прокупљу, и свуда широм наше земље,

Тебе, чију су браћу, сестре и комшије убијали у Грделици, Нишу, Алексинцу, Новом Саду, Београду и свуда докле је 1999. допрла зликовачка НАТО рука,

Тебе, чије су сународнике са њихове свете земље уз подршку НАТО пакта терали у збегове,

Тебе, чије су цркве и манастире 2004. палили шиптарски терористи заштићени од НАТО окупатора Косова и Метохије,

Тебе, српски војниче и српски официру, од части и патриотизма одметнута власт тера да ових дана две недеље, дакле и на наш Видовдан, учествујеш у војној вежби са представницима злочиначког и убилачког НАТО пакта.

Тебе, часног потомка часних предака, садашњи властодршци терају да се понизиш и ходаш посрамљен пред својом децом, рођацима и комшијама.

Тебе, ни кривог и ни дужног, они уваљују у блато историје, у коме се нико Твој никада није ваљао, присиљавајући Те да погазиш војну неутралност своје земље и сврсташ се на страну убица Твојих сународника и сабораца.

Ти, српски војниче и српски официру, то ниси заслужио. Због тога, одбиј наређење оних који пуних 10 година срамоте Твоју земљу, и где год им се пружила прилика, од Брисела до Охрида, предају наше Косово и Метохију и вређају велику историју нашег народа.

Ти, српски војниче и српски официру, ниси никада ни издао ни продао, нити се са убицама Твог народа грлио и љубио и у истом колу играо.

Због тога реци НЕ лажном „Платинастом вуку“ и било каквој сарадњи са НАТО војскама, реци НЕ свима који Те увлаче у вучију јазбину, одбиј да учествујеш у недостојној представи, и проведи и обележи Видовдан, дан највећег поноса Твог народа са Твојом породицом, Твојим друговима и Твојим чистим успоменама на Твоје велике и славне претке.