Прочитај ми чланак

Двери: Прихватамо позив Скупштине АП КиМ да се формира патриотски фронт

0

15-god-dveri-2

Покрет Двери поздравља јучерашњу иницијативу Скупштине АП Косова и Метохије да политичке странке и удружења Републике Србије наступе јединствено са свима којима је целовитост Србије приоритет у свом политичком деловању.

Подсећамо јавност да је Покрет Двери 01. фебруара позвао Скупштину АП КиМ да буде покретач формирања Патриотског блока и предложио да први на заједничкој изборној листи буде управо неко од лидера Срба са севера Косова и Метохије као симбол патриотског јединства у одбрани Косова и Метохије у саставу Србије.

Придружујемо се оцени Скупштине АП Косово и Метохија да је одбрана Устава – одбрана Србије јер би се изменом важећег Устава накнадно легализовала предаја дела државне територије у руке албанских сепаратиста, а затим и даље разградила и слабила Република Србија све до њеног потпуног уништења. Истичемо упозорење Скупштине АП КиМ да најважније планиране измене Устава предвиђају уградњу „интегративне клаузуле“ тј. клаузуле о преносу дела суверенитета Републике Србије на институције ЕУ уз евентуалну могућност уласка и у одбрамбене савезе са државама које се темеље на сличним вредностима што би отворило врата уласку земље и у НАТО пакт.

Двери подржавају оцену Скупштине АП КиМ да се ово може спречити само формирањем народног фронта – чија је окосница већ настала на Косову и Метохији. Остали грађани Србије би требало само да следе пример свог народа на КиМ и храбро се укључе у свеопшти народни фронт са истим циљем – одбрана важећег Устава, а тиме и саме Републике Србије и свих њених интереса.

Покрет Двери се придружује овом фронту и позитивно одговара на историјски позив председника Скупштине АП Косово и Метохија Славка Стевановића.

 

(НСПМ)