Прочитај ми чланак

Двери: Општа манипулација бројем становника

0

После првих података да у Србији има скоро 500.000 становника мање него пре 11 година, сада провејава податак да је тај број далеко већи и да износи 760.000. Ни ту није крај и вероватно никада нећемо сазнати праву истину, односно колико нас је мање између два пописа.

Овакво штеловање података уопште не треба да нас чуди, с обзиром да је на челу Републичког завода за статистику (РЗС) Миладин Ковачевић, човек који је учествовао у неколико изборних крађа у којима је намештао резултате онако како је властима одговарало. Када се манипулише огромним разликама у цифрама на крају пописа, то само говори да се ради о тешком јавашлуку и импровизацији државних органа на самом попису. Наравно да то није урађено нимало случајно и да отвара могућност за многобројне злоупотребе, а посебно оне које се тичу бирачког права, односно гласања на изборима.

Друга веома негативна ствар овог пописа јесте сакривање чињенице колико заиста становника мање има у Србији између два пописа и та цифра ће очигледно варирати. 

Почело се са бројком од 500.000, она је тренутно сада 760.000, а оправдано сумњамо да је и овај податак нетачан и да нас је мање за преко 850.000.
Српски покрет Двери захтева од државних органа, а пре свега од РЗС-а да хитно објави тачне податке са последњег пописа становништва и да одмах прекине са манипулацијом броја становника у Србији.