Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Обмањују јавност и служе режиму

0

Српски покрет Двери саопштио је да Државна ревизорска институција (ДРИ) "износи неистине, обмањује јавност, гуши демократију и служи режиму".

Наводи се да се то чини јер је дат налог да се врши ванредни инспекцијски надзор над Дверима.

„Државна ревизорска институција се, поред тога што је применила мере надзора над Српским покретом Двери које није ни над једном другом политичком организацијом, ставила у функцију додатних напада режима износећи неистине у свом саопштењу да не врши ванредну контролу Двери“, наведено је у саопштењу.

Како је прецизирано, по налогу ДРИ, „врши се ванредан инспекцијски надзор Министарства за државну управу и локалну самоуправу и пре истека рока који је Дверима дала ДРИ за отклањање ситних грешака, а које се односе на усклађивање општих аката, углавном правилника и упутстава о раду органа странке из области унутрашње организације“.

Из покрета Двери истичу да немају проблем што су под лупом институционалног надзора и да свако треба да ради свој посао да би држава функционисала.

„Проблем је што кад би те исте институције исти степен надзора извршиле над странкама власти, сви садашњи лидери и одговорни у водећим странкама почев од Вучића и Дачића би одавно били кривично гоњени и осуђени“, пише у саопштењу.

У покрету Двери сматрају да су ДРИ, као и друге институције државе, показале да нису независне.

„То значи да су темељи државе озбиљно пољуљани и да ће сменом режима Александра Вучића једино лустрацијом моћи да се створе услови за изградњу јаког демократског друштва које почива на снази институција, а не на сили смењивих власти“, наведено је у саопштењу Двери.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!