Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Напади због истине

0

Након изјаве Бошка Обрадовића о Вучићевом кршењу Устава, подигла се комплетна медијска машинерија власти и оркестрирани напади на председника Двери јер је рекао истину, саопштио је данас тај покрет.

Огласили су се сви дежурни гласноговорници Вучићевог режима: од потпредседника СНС Миленка Јованова и Милоша Вучевића, преко министра војног и министра полиције, до Зоране Михајловић, Горана Весића, Дарка Глишића, председника ЕАСТ-WЕСТ БРИДГЕ за Србију Јована Ковачића и разних аналитичара у служби власти, наводи се у саопштењу.

Бошко Обрадовић
председник ПГ Двери и
члан Одбора за Косово и Метохију НСРС

У саопштењу се подсећа да једино што Бошко Обрадовић призива у својој јучерашњој изјави јесте поштовање Устава Србије по коме су Косово и Метохија саставни део наше државе.

„Нико, па ни председник Србије, нема право да крши Устав. За кршење Устава надлежни државни органи треба да покрену кривични поступак против свакога ко то чини, па и против председника Србије. О томе треба хитно да се изјасне и Уставни суд и надлежни државни тужилац“, оцениле су Двери.

У саопштењу се наводи да је посебно заболело владајући режим подсећање Бошка Обрадовића да смо се са Албанцима разграничили још 1926. године када је потписан Протокол о разграничењу Краљевине Југославије са Републиком Албанијом и да никакво даље разграничавање које заговара председник Србије не само да нема смисла него је и противуставно.

А кршење територијалног интегритета и суверенитета је најтеже кривично дело, поодсећају Двери.

Уместо да се реши проблем ратних војних ветерана који су у вишедневном штрајку глађу у Ваљеву и који пробијају себи шаке због бројних нерешених питања, Министарство одбране се бави изјавама једног од лидера опозиције.

Двwери такође подсећају представнике свих служби безбедности у Србији да подела Косова и признање независности непостојеће државе Косова води директно у стварање Велике Албаније и даље распарчавање Србије, и да су дужни да спрече ту безбедносну претњу по нашу државу Србију, па макар морали да на том путу да ухапсе и председника Србије лично.

Двери истичу да је председник Србије тај који крши Устав, гази председничку заклетву и издаје државне и националне интересе – највећа безбедносна претња за нашу земљу.

Кривични законик Републике Србије у члановима 306 и 307 јасно каже: „Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање 10 година. Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година, наводе Двери.