Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Господо неће моћи да у Војводини од Срба правите Војвођане! (ВИДЕО)

0

dveri srpska zastava

Покрајински секретар за међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски изјављује у Бриселу да Војводина своју будућност види само у ЕУ и да Косово не сме да представља проблем на путу ка ЕУ.

У Бриселу је од 12-15. октобра одржана манифестација Европска недеља градова и регија „Отворени дани 2015.“, коју је организовао Директорат за регионалну политику Европске комисије и Комитет региона.

У тој манифестацији учествовала је и делегација покрајинске Владе, на челу са премијером Бојаном Пајтићем.

Пајтић је у Бриселу изјавио да је канцеларија Војводине у Бриселу напокон оправдала своје постојање.

Ако је своје постојање оправдала стварањем дестабилизације на северу Србије и константним покушајем да северну српску покрајину јавности представи као државу, онда је оправдала.

Знамо да су представници покрајинске власти желели да уведу у Војводини посебан пасош, па полицију, па продају ораница странцима, па вештачку војвођанску нацију, па ВАНУК… а сада покрајински секретар за међурегионалну сарадњу Бранислав Бугарски изјављује у Бриселу да Војводина своју будућност види само у ЕУ и да Косово не сме да представља проблем на путу ка ЕУ.

И све ово дешава се када Брисел врши притисак да се престане са дијалогом Београд-Приштина, већ да се започне ново поглавље Србија-Косово.

Двери сматрају да ово није случајно и да покрајинска власт у Војводини жели да режира исти сценарио као што је на Косову.

Двери им поручују да то неће проћи.

Ни једна нација која живи у Војводини не жели да постане „Војвођани“.

Мађари желе да остану Мађари, Румуни желе да остану Румуни, Словаци желе да остану Словаци, Срби желе да остану Срби.

Дакле, то што вам се ближи крај и што на наредним покрајинским изборима више нећете бити на власти, не значи да треба да обмањујете јавност и грађане, како имате легитимитет да Војводину представљате као посебну државу.

Војводина је била и остаће северна Србија.

Прихватите да је ваша политика прошлост и да је време за савремену политику у Србији, коју сада представља Патриотски блок, који чине Двери, ДСС и истакнути интелектуалци, и која има решење за економско оздрављење читаве нације.

Извор: Србин.инфо, Двери