Прочитај ми чланак

ДВЕРИ-ДСС: Преговори са ЕУ понижавајући за Србију

0
Конвенција Двери и ДСС (ФОТО:  dverisrpske.com)

Конвенција Двери и ДСС (ФОТО: dverisrpske.com)

Став Хрватске да Србија треба да испуни услове које јој Хрватска поставља да би добила њену сагласност за отварање преговарачког поглавља 23 са Европском унијом, не указује само на лоше односе две државе.

Оно потврђује и чињеницу да целокупан процес евроинтеграција Србије представља испуњавање широког спектра политичких услова који се пред њу постављају са различитих страна.

 Европска унија преко поглавља 35, као условом за отварање свих осталих,  захтева од Србије да настави сарадњу са приштинским властима на конституисању државности тзв. Косова и фактички се одрекне Устава Србије и Резолуције СБ УН 1244. Поглавље 31 о заједничкој спољној, безбедносној и одбрамбеној политици постаће полуга за увођење санкција Русији, а друга поглавља за даљу распродају кључних привредних и природних ресурса. Јасно је да је целокупан процес преговора пут понижавања Србије од Брисела, Вашингтона, па чак и од Загреба.

Без обзира да ли ће Хрватска своје ставове да измени или ће Србија да поклекне и пред њеним уценама, потврђује се да Европској унији ни најмање није стало да Србија себе уреди и развија, већ да опредељеност српске власти за вођење екстремистичке политике „ЕУ нема алтернативу“ користи искључиво за остварење својих и вашингтонских геостратешких интереса. Коалиција ДВЕРИ-ДСС на изборима нуди суштински другачију политику која се неће повиновати уценама Европске уније и сваке њене чланице.

Извор: Двери-ДСС, Србин.инфо