Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ДАНАС ОРГАНИЗУЈУ Светски конгрес породица

0

Регионална конференција Светског конгреса породица у организацији покрета Двери биће одржана у суботу, 17. септембра, у Београду у згради Народне скупштине Србије.

Светски конгрес породица је међународна коалиција пропородичних организација из преко 80 земаља света. До сада је одржано десет окупљања Светског конгреса породица на глобалном нивоу и преко 50 регионалних конференција. Српски покрет Двери је чланица СКП од 2013. године.

Др Немања Зарић, председник СКП за Србију (Фото: Пресцентар)

Др Немања Зарић, председник СКП за Србију (Фото: Пресцентар)

Мисија Светског конгреса породица је повезивање лидера широм света, ради одбране природне породице засноване у брачној заједници између мушкарца и жене – овим речима је отворио данашњу конференцију за медије др Немања Зарић, интернационални секретар Двери и председник Светског конгреса породица за Србију.

„Ово је најзначајнији про-породични скуп у области заштите породичних вредности који ће бити одржан у Србији“, рекао је на конференцији за новинаре председник Двери Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Бошко Обрадовић, председник Двери (фото: Пресцентар)

Он је навео да ће након конференције бити одржана шетња до Владе Србије где ће предати закључке конференције.

„Закључке ћемо предати Скупштини Србије и Влади Србије, јер влада недовољно води бригу о породици, више се бави промоцијом анти-породичних и геј-френдли вредности“, додао је Обрадовић.

Он је рекао и да је циљ конференције да се свет врати на традиционалне вредности и брак између жене и мушкарца.

Брајан Браун, председник СКП (фото: Пресцентар)

Брајан Браун, председник СКП (фото: Пресцентар)

Председник Светског конгреса породица Брајан Браун казао је да су породичне вредности у свету све више угрожене, али да се захваљујући сарадњи невладиних организација развија глобална мрежа оних који те вредности промовишу.

Он је најавио да следеће недеље иде на марш породичних вредности у Мексико Сити и да очекује да ће тамо бити два милиона људи.

„Будућност је веома светла за оне који разумеју да је породица колевка човечанства и једини поглед у будућност“, додао је Браун.

Леван Васадзе, председник СКП за Грузију (Фото: Пресцентар)

Леван Васадзе, председник СКП за Грузију (Фото: Пресцентар)

Леван Васадзе, председник СКП за Грузију рекао је да је почаствован и срећан што се налази у братској Србији и осећа се као код куће. Наши народи су слични, мале али чврсте хришћанске нације. Желим да се захвалим Србији, што има такву политичку организацију, као што су Двери и желим им сву срећу у спашавању Српског идентитета – закључио је Леван.