Прочитај ми чланак

Двери: Центар за социјални рад из Новог Сада да врати мајци одузету децу

0

Српски покрет Двери апеловао је данас на надлежне државне органе, пре свега Центар за социјални рад у Новом Сада, да Ани Михаљици врате троје малолетне деце, која су, како је наведено, у новембру прошле године насилно и правно неутемељено одузета.

Траже и да Центар за социјални рад у Новом Саду буде стављен под хитан надзор и да буде извршена контрола рада запослених у њему.

Подсећају да су деца, Михаило, Гаврило и Рафаил, без одлуке суда, насилно одузета од мајке и принудно смештена у сигурну кућу, а како се наводи, постоје индиције да су одређени радници Центра за социјални рад, „из личних и пријатељских веза са посредно заинтересованим лицима, самовољно одлучили да узму закон у своје руке“.

Двери упозоравају да би даље принудно раздвајање деце од њихове мајке могло да остави трајне последице по њих, а да ће сву одговорност за тако нешто сносити власт, „која је очигледно олако препустила контролу овако важне институције недовољно компетентним лицима“.

„Ако власт није у стању да материјално и на сваки други начин помогне самохраној мајци троје деце, не треба преко својих испостава, у виду центара за социјални рад, да врши терор над овом породицом и њиховом мајком“, наведено је у саопштењу.